JAGODINA DALEKO OD VANREDNOG STANJA

0

Zbog snega i leda na području Pomoravskog okruga, pre svega Jagodine i Paraćina, situacija je teška ali daleko od toga da se proglasi vanredna sitacija, rekli su danas sagovornici Tanjuga.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP za Pomoravski okrug Goran Kušić rekao je da nije tačno da je proglašena vanredna situacija, jer bi on, u suprotnom, prvi u tome učestvovao i dodao da „sneg nije mali, ali da za vanrednu situaciju nije“.

I graonačelnik Jagodine i načelnik Štaba za elementarne nepogode Ratko Stevanović kaže da nema „ni govora o vanrednoj situacijI“.

„Putevi i ulice se čiste, angažovana je i dodatna mehanizacija privrednika i poljoprivrednika po selima, snabdevanje strujom, vodom, gasom je uredno, daljinsko grejanje funkcioniše, sve radi kako treba“, rekao je on.

Direktor Direkcije za izgradnju Jagodine Miodrag Jeremić ukazao je da se „radi punom parom i putevi se raščišćavaju svim rasplozivim sredstvima“, pa većih problema nema.

„U toku dana biće sve u redu“, rekao je on i istakao da je sitauacija teška u selima prema Crnom vrhu.

Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović, izjavio je da su zbog snega zatvoreni putni pravci u gornjem delu te opštine: Gornja Mutnica – Izvor, Merilovac – Lebine, Ratare – Sikirica… „ali da sva ta sela imaju alternativne pravce prema gradu koji su čisti i prohodni“.

„Čistili smo puteve prvog prioriteta, a ovi su drugog i biće očišćeni tokom dana“, obećao je Paunović.

On je dodao da su ulice u Paraćinu čiste, da ima struje, gasa, vode, lekova, hrane, a na građane apelovao da čiste trotaora ispred svojih kuća.

Sneg čisti 20 mašina i svo raspoloživo ljudstvo  

Načelnik Gradskog štaba za elementarne nepogode Jagodine Srba Đurđević izjavio je da od jutros sneg u Jagodini čisti 20 mašina, a 15 kamiona ga odvoze sa kolovoza.

„Angažovane su sve raspoloožive mašine i ljudstvo na čišćenju smega sa gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva kroz sela“, rekao je Đurđević novinarima.

Zatraženo je angažovanje mašina za čišćenje snega od javnih preduzeća i privatnika, dodao je Đurđević i obećao da će „do kraja dana problem sa snegom u Jagodini biti rešen“.

On je demantovao da je na području Jagodine zbog snega proglašena vanredna situacija.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime