JAGODINA DAJE BESPLATAN PLAC ZA FABRIKU AVIONA I UPOŠLJAVANJE RADNIKA

0

Milorad Matić, vlasnik fabrike lakih sportskih aviona, do kraja godine preseliće svoju fabriku osnovanu 2006. godine u Jagodinu gde će dobiti besplatan plac od 1,5 hektara za izgradnju fabrike i preseljenje proizvodnog pogona.

– Imamo 12 projekata, ne samo za avion dvosed nego imamo i projekte za ambulantne avione, koji su traženi u inostranstvu, za avione za policiju, za poljoprivredu i tako dalje. U Kraljevu to ništa ne bih mogao da realizujem, u Jagodini ću, verujem, moći. Rođeni sam Kraljevčanin, najviše volim Kraljevo, ali ne vredi – kaže on i dodaje:

– Ja sam u prethodnim godinama imao mnoge ponude stranaca, ali da mi plate tek kada avioni budu gotovi, nikakav avans mi nisu davali jer su znali kakva je situacija u Kraljevu. Nisam bio u stanju da obezbedim bankarske garancije, jer su mi tadašnje vlasti tražile velike pare. To s Palmom nije slučaj, kada sam mu rekao: „Pomozi mi, možeš čak da budeš i suvlasnik firme“, on je rekao pred deset ljudi: „Ne duguješ mi ni krem-bananicu, a daću ti zemlju samo ljude da zaposliš“ kaže Matić.

Predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma za „Alo!“ kaže da je srećan što je Matić odlučio da svoju fabriku aviona preseli u Jagodinu.

– Ne znam zašto odlazi iz Kraljeva jer ja u tuđe dvorište ne volim da gledam, ali znam da Jagodina nudi najbolje uslove i on će dobiti, kao i svi strani investitori, besplatnu lokaciju, besplatne komunalije. Za dva dana se u Jagodini dobija saglasnost i dozvola za izgradnju fabrika i objekata. On će zaposliti za dve godine 100 radnika, a možemo da napravimo i fakultet za pilote u Jagodini za koji su zainteresovani stranci.

Foto alo.rs

Prethodni tekstU PONEDELJAK PRE PODNE OBLAČNO
Sledeći tekstSAHRANJEN SLOBODAN ŽIKIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime