IZLOŽBA DIGITALNIH RADOVA NENADA MARKOVIĆA U SVILAJNCU

0

U svilajnačkom Centru za kulturu, otvorena je izložba digitalnih radova pod nazivom „Scenografika“, beogradskog autora Nenada Markovića. Ovo je prva samostalna izložba ovog umetnika, koji je zbog uspešne saradnje na postavljanju i dizajniranju izložbi u Prirodnjačkom centru Srbije, odlučio da svoje radove izloži baš u Svilajncu:
„Ovde sam prepoznao ljude koji razumeju i neguju umetnost, ostvario divne saradnje i radujem se da moji radovi, koji su nastajali godinama, svoju premijeru imaju baš ovde“ – izjavio je Marković.

scenografija 1Nenad Marković, diplomirani scenograf iz Beograda, dugi niz godina bavi se postavljanjem scena za filmove, televiziju i događaje. Veoma uspešno izražava se i kroz digitalnu grafiku, gde gradeći scene u kombinaciji sa dvodimenzionalnim elementima stvara jedan potpuno novi prostor:
„Na mojim slikama nema živih stvorenja – ljudskih figura ili životinja, već elementi nežive prirode u svom apstraktnom odnosu ostavljaju prostor posmatraču da sam kreira priču, shvatanje ili estetski doživljaj kroz sopstveno iskustvo. Svaki posetilac, gledajući ih postaje reditelj svog doživljaja. Slobodan je da doživi rad na svoj način i da ga oživi svojim ličnim opažanjem ili maštom. Na taj način publika postaje učesnik, a ne pasivni posmatrač kome je servirana priča“ – objašnjava on.
Centar za kulturu Svilajnac na ovaj način podržava savremenu umetnost i moderne tehnike umetničkog izražavanja. Izložbu „Scenografika“ svečano su otvorili Ivana Brzanović Nešić, direktorka Centra za kulturu Svilajnac, Julija Bašić, istoričar umetnosti i njen autor Nenad Marković, i ona će u Svilajncu biti izložena narednih mesec dana.

Prethodni tekstDA LI ĆE BITI OTVOREN STEČAJNI POSTUPAK U PIVARI – ODLUKA SUTRA
Sledeći tekstBLATO IZA KULTURNOG CENTRA MOGU DA REŠE STUBIĆI ZA ZABRANU PARKIRANJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime