IZ TOPLANE PORUČUJU DA ĆE MOŽDA KASNITI POČETAK GREJNE SEZONE

0

Gradska toplana u Jagodini duguje za isporučeni gas “Srbijagasu” 300 miliona dinara i zbog toga je neizvestan početak grejne sezone u tom gradu za 5.000 korisnika i sve javne ustanove, potvrdila je za Blic, direktorka toplane Nadežda Marković Purić.

Dug građana i pravnih lica za isporučenu toplotnu energiju je 500 miliona dinara.

– Dug za gas bio je duplo viši, ali je toplana podigla kredit i grad je platio dugove, međutim, situacija sa isporukom gasa je neizvesna. Očekujem da “Srbijagas” počne isporuku za toplane, kako je najavljeno, ali dugovi se moraju plaćati redovno – rekla je ona

Građani i pravna lica duguju više od 500 miliona dinara, pa se naplata sprovodi preko suda i do sada je nekoliko hiljada utuženo. Cena grejanja po kvadratu za domaćinstva je 98,67 i pravana lica 296 dinara bez PDV.

– Cena grejanja neće biti povećavana. Ukoliko se ne dogode drastična povećanja cena energenata i repromatrijala, nećemo upućivati zahteve za povećanje cene – navodi direktorka toplane.

Ove zime očekuje se smanjenje gubitaka i bolje grejanje u naseljima Strelište i Sarina Međa, gde su urađeni novi magistralni vodovi kreditom nemačke banke KFW od 1,2 milona evra.

izvor Blic

Prethodni tekstĐACI MUZIČKE ŠKOLE ODRŽALI KONCERT ZA PRVAKE
Sledeći tekstREAL JEDVA DO TRI BODA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime