IZ TOPLANE PORUČUJU DA ĆE MOŽDA KASNITI POČETAK GREJNE SEZONE

0

Gradska toplana u Jagodini duguje za isporučeni gas “Srbijagasu” 300 miliona dinara i zbog toga je neizvestan početak grejne sezone u tom gradu za 5.000 korisnika i sve javne ustanove, potvrdila je za Blic, direktorka toplane Nadežda Marković Purić.

Dug građana i pravnih lica za isporučenu toplotnu energiju je 500 miliona dinara.

– Dug za gas bio je duplo viši, ali je toplana podigla kredit i grad je platio dugove, međutim, situacija sa isporukom gasa je neizvesna. Očekujem da “Srbijagas” počne isporuku za toplane, kako je najavljeno, ali dugovi se moraju plaćati redovno – rekla je ona

Građani i pravna lica duguju više od 500 miliona dinara, pa se naplata sprovodi preko suda i do sada je nekoliko hiljada utuženo. Cena grejanja po kvadratu za domaćinstva je 98,67 i pravana lica 296 dinara bez PDV.

– Cena grejanja neće biti povećavana. Ukoliko se ne dogode drastična povećanja cena energenata i repromatrijala, nećemo upućivati zahteve za povećanje cene – navodi direktorka toplane.

Ove zime očekuje se smanjenje gubitaka i bolje grejanje u naseljima Strelište i Sarina Međa, gde su urađeni novi magistralni vodovi kreditom nemačke banke KFW od 1,2 milona evra.

izvor Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime