IVAN BEKJAREV: MENI JE „ĆURAN“ NAJZNAČAJNIJA NAGRADA

0

Pozorišni, TV i filmski glumac Ivan Bekjarev dobitnik je „Zlatnog ćurana” za životno delo. Ovo je najviše priznanje 45. pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije na „Danima komedije” u Jagodini, koji će biti održani od 20. do 27. marta. Bekjarev kaže za Politiku da je „Ćuran“ za njega najvažnija nagrada.

„Meni je „Ćuran” najznačajnija nagrada iz jednostavnog razloga što je moja prva nagrada, koju sam dobio kao profesionalni glumac, bila „Zlatni ćuran”. To je bilo davne 1976. godine. Potom sam drugog „Ćurana” dobio 1993. i evo sad dobijam trećeg „Ćurana” za životno delo i on mi je najznačajniji. Time sam opravdao svoj stav od početka karijere kad sam rekao: „Nije mi važno da postignem neki trenutni uspeh, već mi je važno da kao glumac trajem”. Ovaj ćuran je baš to dokazao, jer vezao mi je punih 40 godina glumačke karijere“.

bekjarev dans radi više nego ikad, kako sam kaže.

„Radim više nego ikad. I kao profesor, i kao glumac, pa i kao reditelj. Jer, ja sam nesrećan ako ne radim. Evo sad završavam režiju „Sumnjivog lica”. Premijera će biti 26. marta u Centru „Sava”, a pregovaram za još neke režije u više pozorišta. U „Sumnjivom licu” i igram ulogu Žike. Sve to što činim opravdavam stavom „Gori je umor od nerada”. E, mene taj umor nikad neće stići“.

Prethodni tekstSAŠA RADULOVIĆ U JAGODINI DRŽI TRIBINU
Sledeći tekstDAN DRŽAVNOSTI – PRVI SRPSKI USTANAK I SRETENJSKI USTAV

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime