ISPOD VODOPADA PRAVI SE RESTORAN! (VIDEO)

0

Jagodisnki veštački vodopad juče je probno pušten u rad na jedno veče. Radovi na vodenoj atrakciji nisu još uvek završeni. Očekuje se dekoracija, svetla ali potpuni hit je da će posetioci moći da uživaju u zvuku vodopada ispod njega!

Prostor ispod vodopada biće iskorišćen tako što će posetioci moći da popiju piće ili ručaju. Planirano je da vodopad bude i restoran. Na taj način će jagodinska vodena atrakcija i zarađivati.

DSC_0928

Vodopad je izgrađen po ideji predsednika Skupštine grada i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića – Palme, a cilj je obogaćivanje turističke ponude Jagodine, gde se ove godine očekuje oko 600.000 turista.

Visina vodopda je sedam metara, širina 12 metara, u osnovi vodopada je bazen zapremine 200 kubika vode, a širina vodene mreže je 15 metara, objasnio je Marković.

Marković je ranije rekao da će kraj vodopada organizovati nacionalno i međunarodno koletivno venčanje mladih, po uzoru na nekadašnja venčanja u Plitvičkim jezerima (Hrvatska).

On je ocenio da će mnogi turisti, uz želju da se slikaju kraj vodopada, uz njegovu lepotu i šum vode, ambijent u kome se nalazi, naći i psihički mir i relaksaciju.

Pre vodopada, uoči 1. maja, u „Potoku“ je pušten u rad sistem fontana dužine 122 metra, sa centralnom fontanom u obliku ploda jagode na ulazu u izletište.

Vodopad je pored akva parka za vikend privukao veliki broj ljudi.

foto i video Nenad Đukić, Infocentrala

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime