ISKLJUČILI STRUJU NAJVEĆEM SVILAJNAČKOM INVESTITORU ZBOG 4.000 DINARA!

2

Poznatom švajcarskom proizvođaču kornišona „Koeleman Foods Products“ koji već četiri godine posluje u Svilajncu gde je izgradio fabriku, danas je EPS isključio struju zbog duga od 4.000 dinara! Celu drugu smenu radnica, njih oko 30, vlasnik Plasid Machoud morao je da pošalje kući. Mašine su stale, hladnjače kao i sve što radi na struju a gde se nalazi povrće ne rade. Šteta je velika a ova fabrike ove godine imala je proizvodnju 1,5 miliona evra, duplo više nego prošle godine.

2
Plasid Machoud

-Ogorčen sam! Ne mogu više, teško mi je, već četiri godine ima kako sam napravio fabriku a evo šta sam sada doživeo, isključili su mi struju i to NE zbog duga, nego jer nisam doneo dokaz o uplati! Redovno plaćam porez, zapošljavam radnike iz Svilajnca i okoline, svi radnici mi imaju ugovor, sve radim po zakonu, ali Srbija je…nemam reči! U Srbiji probleme imaju samo oni koji rade po zakonu! To je Srbija. Koliko sam samo problema imao do sada, bezbroj, ali ovo je prevršilo svaku meru! Zar da mi isključe struju zbog 30 evra, a godišnje plaćam 20.000 evra? To je sramota! Ozbiljno razmišljam da iselim fabriku iz Srbije i odem odavde, kaže vlasnik „KFP“ Plasid Machoud.

Ova fabrika otkazala je sutrašnju isporuku tegli kornišona trgovačkom lancu DIS. Koeleman Foods Products ove godine je duplirala proizvodnju – 1,5 miliona evra. Ova fabrika otkupljuje ogroman broj kornišona koji se proizvodi u Svilajncu i širom Srbije.

2 KOMENTARA

  1. Budite pravi novinari pa objavite ime tog idiota koji je potpisao nalog i stavite ga na zid srama a mi ćemo sherovati jer bez toga ništa niste uradili i ni na koji način nećeti sprečiti slične idiote da prave takvu štetu svima nama na ovaj ili sličan primer

  2. Verovatno da postupak prenosne mreze nije u redu ali je jos manje u redu da ta firma svoje radnike tretira kao robove i skoro ih svakodnevno teraju da rade po 12 sati za minimalac, naravno bez dana odmora.Slobdni dani, godisnji odmor ili bolovanje u toj firmi spadaju u naucnu fantastiku.Treba napomenuti i to da je kompletnu infrastrukturu gde je podignuta hala dobio dzabe tj.bez dinara ulaganja uz onih obaveznih 5.000 eura po zaposlenom radniku.
    Svakako da problem oko iskljucenja struje treba pod hitno resiti jednako kao i sve ostale probleme za koje svi znamo, probleme koje uposleni „najbolje“ osecaju po svojim ledjima..

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime