Iako se napadač obesio, Jagodinka koja je pretučena čekićem prolazi kroz agoniju

1

Jagodinu je pre dve nedelje šokirala vest da je R.S. (52) iz ovog grada brutalno pretučena udarcima čekićem po glavi i celom telu. I. B. (37) iz Rekovca, koji je bio osumnjičen za ovo krivično delo, pronađen je nešto kasnije mrtav na tavanu napuštene kuće u Jagodini. Napad se dogodio 10. januara.

„Radila je tu noć drugu smenu u pečenjari u kojoj je inače bila zaposlena. Ona nije žena koja mnogo govori o svom životu niti ima veliki krug prijatelja. Živi sa sinom. Ali u poslednje vreme ona se ponašala kao da se nekoga plaši. Čak se dešavalo da zove sina da dođe po nju kako bi otišli zajedno kući. Taj čovek je bio stalni gost u pečenjari. Šta se tu dešavalo to niko ne zna, ali sumnja se da joj je on i ranije pretio što ona nikome nije govorila. Te večeri zvala je sina da dođe po nju ali on se spremao za treću smenu i nije mogao. Napad se dogodio oko 22 sata kada je došla do svoje zgrade. Sačekao ju je i napao s leđa. Udarao je čekićem gde je stigao, i po glavi i po rukama i po telu. Lobanja je naprsla, lekari kažu da je došlo do nagnječenja mozga, ruke su joj smrskane. Kada je njen sin krenuo na posao u treću smenu, on je video policiju i Hitnu pomoć ali ni na kraj pameti mu nije palo da se radi o njegovoj majci. On je otišao na posao i tek kasnije kada su ga pozvali iz policije, saznao je šta se dogodilo“ priča za Infocentralu osoba koja je upućena u tok istrage o ovom zločinu.

Pretpostavka je da je neko od komšija čuo jauke i da je pozvao policiju. Žena je sa teškim povredama prebačena u bolnicu u Ćupriji.

„Ona je provela neko vreme u bolnici a onda je puštena kući. Jako joj je teško i sada, možda i gore sada kada je vreme prošlo. Ima strah da izadje iz stana, paranoična je i živi u strahu da će je neko napasti iako se taj čovek nešto kasnije obesio. Situacija je jako teška i mislim da je sada i njeno psihičko stanje vrlo loše. Strah, anksioznost, paranoja…Ona zbog slomljene vilice ne može da govori, teško se hrani, sin joj pasira hranu. Ima strah da bude sama u stanu. Jako teška situacija i za nju i za njenog sina. Ona ni policiji nije htela da kaže ko ju je napao, tek se kasnije saznalo kada je taj čovek izvršio samoubistvo“.

Kako prenose mediji, telo I. B. nađeno je u napuštenoj zgradi u Ulici Tanaska Rajića i preneto na Institut za sudsku medicinu kako bi se otkrilo vreme smrti. I. B. je bio osumnjičen za napad na Jagodinku koji se dogodio 10. januara.

Statistika nasilja nad ženama u Srbiji je i dalje poražavajuća i da žene ne prijavljuju nasilje. U 35 slučajeva ubijenih žena 2018. godine u 27 nije bilo prijave za nasilje, a u 2019. je u 28 slučajeva ubistva u 15 njih nije bilo prijave.

Izvršioci femicida koristili su noževe, pištolje, čekiće, sekire, drvene palice i druga sredstva, a kao žrtve se ne pojavljuju samo emotivne partnerke, već i članovi porodice pa je bilo slučajeva ubistva i majki, baba, tašta i dece, kao i žene sa kojima ubice i napadači nisu imali emotivnu vezu.

Uzrok napada na R.S. nije poznat.

Prethodni tekstOtvoreno pismo akademskog vajara Jasmine Đorđević – Izostalo raspisivanje konkursa za izradu skulptura u gradu
Sledeći tekstNa današnji dan oslobođen je Aušvic

1 KOMENTAR

  1. Steta sto se obesio,Platio bi njoj nadoknadu za stetu koju joj je pricinio.i drzavi 50.000 i bio bi slobodan.tako se to resava u jagodinskom osnovnom sudu.a ta sirotica je naravno sama kriva jer zene su same krive za sve.Sram te bilo Srbijo,Srbijo ti si ruglo od zemlje,i nije cudo sto nas niko nigde u svetu ne voli,jer nismo bre ni sami za sebe dobri,zivela srbija!!!!!! drzava nasilnika ubica pedofila silovatelja,

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime