I posle pet godina slučaj ubijenog Nemanje Stojanovića – nerešen

0

Advokatska komora Kragujevca organizovala je protest ispred zgrade PU Jagodina zbog kako ističu, neblagovremenog postupanja državnih organa nakon ubistva mladog advokata Nemanje Stojanovića iz Jagodine. Stojanović je ubijen 2017. godine ali do danas za ovo ubistvo niko nije odgovarao.

U potresnom obraćanju okupljenim kolegama, Nemanjin otac Miki Stojanović, takođe advokat, rekao je da krivi policiju i tužilaštvo jer do sada nisu procesuirali nalogodavce i izvršioce ovog ubistva.

„Proteklo je punih pet godina. Pitao bih ja sve njih, da je kojim slučajem ubijen sin nekog funkiconera, ministra, političara da li bi ovako bilo ili bi svi morali da podnesu ostavke. Moj sin se nije našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, Nemanja je bio na pravom mestu u pravo vreme, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje i u vreme kada mladi dolaze kući. Ja sam 30 puta bio na saslušanju kao oštećeni, moji svi spisi natopljeni su suzama“ rekao je između ostalog Miki Stojanović.

Advokat Nenad Sadžaković rekao je da nije dovoljno samo ulagati u opremu već je potrebno ulagati u ljude.

„Neko mora da zna kako se radi i šta radi. Oprema sama za sebe neće ništa da kaže. Da li je u pitanju da neko ne želi da se zna šta se dogodilo, ne znam. Mi ne znamo istinu“ rekao je Sadžaković.

Advokat Branko Jeremić rekao je da je potrebno formirati radnu grupu.

„Izvršioci krivičnih dela ostavljaju tragove, ali i oni koji nisu otkrili izvršioca takođe ostavljaju tragove. Minimim poznavanja kriminalistike je dovoljno da se do nekih tragova dođe“ rekao je Jeremić.

Advokat Saša Mrkalj pročitao je pesmu posvećenu Nemanji koji je život izgubio u 27.godini. Porodica ubijenog advokata podneće krivične prijave protiv nadležnih u policiji i tužilaštvu.

Podsetimo, mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (27) ubijen je hicima iz pištolja u noći između 12. i 13. septembra 2017. godine ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo u Jagodini. Napadač je bio sakriven i kad je advokat naišao ispalio je u njega četiri hica. Prvi hici Nemanju su pogodili u srce, a potom ga je ubica „overio“ sa dva hica u glavu. Ova likvidacija nije rasvetljena i ubica do danas nije otkriven. Godinama se spekuliše da je Nemanja ubijen greškom. Nadležni organi nisu saopštili svoja saznanja u vezi sa ovim slučajem.

 

Prethodni tekstRat peticijama – da li treba ugasiti Zadrugu ili jutjub kanal Bogdana Ilića?
Sledeći tekstNataša Bekvalac i Sara Jo zajedno nage – podrška LGBT zajednici

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime