I ČOVEK I LEKAR: DR NEBOJŠA VLAŠKOVIĆ BDIO NAD OBOLELOM DEVOJČICOM

4

Načelnik Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Jagodini dr Nebojša Vlašković, kako kažu njegove kolege, heroj je Jagodine. Naime, dvanaestogodišnje dete koje je primljeno sa simptomima koji su ukazivali na infekciju korona virusom, u trenutku kada još nije bilo potvrđenih slučajeva kod dece, primio je dr Vlašković prošle nedelje. On je odmah posumnjao da se radi o SARS COV 2 i poslao snimke kolegama iz Beograda kako bi što pre uspostavio dijagnozu. Bilo je problema i oko toga da se ustanovi da li je dete bilo u kontaktu sa nekim od obolelih pošto je majka deteta u početku tvrdila da dete nije imalo kontakte. Međutim, kasnije se ispostavilo da je dete ipak bilo u kontaktu sa rodbinom koja je došla iz inostranstva. U pratnji dr Nebojše Vlaškovića devojčica je hitno prebačena za Beograd i jagodinski lekar bio je uz nju tokom celog puta i tokom prijema u bolnicu u Beogradu. Dr Nebojša Vlašković je, kako kažu kolege, vrlo osetljivog zdrastvenog stanja što ga nije sprečilo da dete od samog prijema na pedijatriju u Jagodini do smeštaja u Beogradu bude uz nju. Kolege navode da su svi bili svesni da bi ovaj virus kod dr Vlaškovića izazvao velike komplikacije. 

Takođe, on je ispoštovao maksimalno sve procedure u ovakvim slučajevima. Posle ovoga dr Vlašković je bio u izolaciji a juče je i potvđeno da je negativan na virus, što je obradovalo sve njegove kolege. 

Infocentrala je izdvojila ovu priču o dr Vlaškoviću i njegovom požrtvovanju kako bi podržala sve lekare i medicinske radnike da strogo poštuju procedure i u skladu sa njima, pomognu svima nama jer su lekari i medicinsko osoblje u trenutku u kome se nalazi Srbija, nezamenjivi. 

fotografija preuzeta sa fejsbuka

Prethodni tekstŽENA UBILA MUŽA MOTIKOM?
Sledeći tekstODELJENJE ORL U ĆUPRIJI – LEKARI I SESTRE U IZOLACIJI

4 KOMENTARA

  1. Da, dr Vlaškovića znamo kao odgovornog i posvećenog lekara, koji je u ovoj situaciji samo obavljao svoj posao i izvršavao svoju obavezu. Kao načelniku pedijatrije, najveća odgovornost i jeste na njemu.
    Niste objavili ono što je mnogo bitnije, kako je devojčica sada i da li joj je uopšte potvrđen Covid-19.

  2. Mi smo imali potpuno drugačiji iskustvo. Poslao nam je jedanaestodnevnu zdravu bebu na intenzivnu negu u Kragujevac u sred epidemije upale pluća pošto nije prelezala zuticu. Inace, on je potpisao da beba izadje iz bolnice, a posle tvrdio da je beba izasla iz bolnice na zahtev roditelja (papiri pokazuju suprotno) Sve vreme je vikao na majku, plašio je i izmisljao cinjenice. U Kragujevcu su bili začuđeni što ime je stigla zdrava beba. Iz porodilista su se složili sa roditeljima (nama) , a iz pedijatrije su izgubili zdravstvenu knjizicu. I za to je optužio mene, ali je sutradan pobegao kako se ne bi sreli kada sam došao da pokupim zdravstvenu knjižicu koju su pronašli. Beba je sutra otpuštena iz bolnice pošto je bila potpuno zdrava i sada je dvogodišnja zdrava devojcica uprkos ovom doktoru. Za ovaj slučaj svaka čast, ali on nije nikakav čovek!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime