HUMANITARNA POMOĆ ZA MLADIĆA IZ LAPOVA KOJI ŽIVI U KONTEJNERU

0

Sa blagoslovom Episkopa šumadijskog G. Jovana protonamesnik Goran Živković, paroh četvrte lapovske parohije, obratio se javnosti povodom humanitarne akcije pomoći svom parohijanu Vladimiru Kojaniću.

Naime, Vladimir živi sa ocem Zoranom u veoma teškim uslovima u limenom kontejneru, koji im je poklonila lapovska opština, pored trošne i stare kuće u kojoj je stanovao do pre nekoliko godina.

Vladimiru su lekari prognozirali da će ostati nepokretan do svoje petnaeste godine, a osnovnu školu nije završio zbog čestih epileptičnih napada. Međutim, upornim radom, uprkos bolesti, on je završio prvo OŠ “Sveti Sava” u Batočini, a zatim i EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini. Vladimir se ujedno posvetio čitanju knjiga te je, kao redovni posetilac biblioteke, sa svojih 30 godina života stekao jako lepo poznavanje istorije i etnologije.

Tako je bio i koautor dve knjige, “Etnološki zbornik” i “Zbornik radova crkvišta i manastira srednjeg veka”, a napisao je i divnu knjigu “Priče o bratskoj ljubavi dva naroda” koja je posvećena svim onim Rusima koji su ratovali ili živeli u Lapovu i okolini tokom Drugog svetskog rata.

Videvši Vladimirov trud i veru nadležni parohijan protonamesnik Goran Živković mu je pomagao na razne načine, a poseban zamah je postignut kada se u akciju oko gradnje nove kuće uključio Darko Ognjanović, privatnik iz Brzana. Ubrzo je prikupljeno skoro 5.000 evra te je kupljen materijal za gradnju novog doma za ovog talentovanog mladića. Donatori su ljudi duboke pravoslavne vere i velikog srca, kako iz Lapova, tako i iz drugih mesta. Bog zna njihova imena i Vladimir se sa svojim parohom moli Njemu za njihovo zdravlje i spasenje. Pomoć je stizala sa raznih strana te je neko donirao hranu i piće, sa druge strane su stigli električni uređaji potrebni za kuću u izgradnji, sa treće pomoć u fizičkim poslovima oko gradnje kuće.

U ovoj humanitarnoj akciji aktivno učestvuje bratstvo hrama Svete Paraskeve u Lapovu, članovi crkvenog odbora, ali i lokalni odbor Kola srpskih sestara, kao i udruženje osoba sa invaliditetom “Zora”.

Broj dinarskog računa na koji možete pomoći Vladimiru je 205-9011007163376-69, a broj deviznog je RS35205903102774374444. Za sve informacije u vezi sa humanitarnom pomoći možete kontaktirati protonamesnika Goran Zivkovic iz Lapova na broj 063 75 110 84.

Prethodni tekstDomu zdravlja u Paraćinu 90.000 za kupovinu zamrzivača i toplomera
Sledeći tekstNIKO NIJE KRIV ZA POŽAR U GARAŽI DOMA ZDRAVLJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime