HAOS U DESPOTOVCU! DEMOKRATE BI DA SE PREKO SNS VRATE NA VLAST, SPS ZA SAD OSTAJE!

0

Uprkos najavama, na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Despotovac, nije smenjen predsednik opštine Dejan Nenadović (SPS), a koalicija  SNS-SPS-PUPS-JS još ima većinu među odbornicima. I pored najave da bi pet odbronika SNS, predvođeni bivšim direktorom JP “Resavica” Vladanom Miloševićem koji je dva puta hapšen zbog primanja mita, mogli da udruže sa demokratama i ostalim strankama opozicije, zatraže smenu rukovodstva opštine, to se nije dogodilo.

milosevic vladan
Vladan Milošević

„Milošević je pokušao sa četvoro odbornika SNS da napravi opstrukciju, tako što je čekao izvan sale da se skupi većina od 23 odbornika. Kada je počela sednica, evidentna je bila saradnja između Miloševića i njegovih odbronika sa demokratama. Zajedno su glasali za direktore preduzeća koje podržavaju, dok je Milošević kod četvoro odbornika SNS lobirao da ne glasaju za direktore koje ne podržava – pričaju naprednjaci.

Nezvanično, Milošević i demokrate su posle sednice najavili inicijativu za sazivanje vanredne sednice sa zahtevom za razrešenje rukovodstva opštine.

Veče pred današnje zasedanje Skupštine, Miloševiću i odbornicima na koje ima uticaj, članovi Izvršnog odbora SNS saopštili su ne mogu da prave druge koalicije, te da je stav Izvršnog SNS da se do izbora koalicija sa SPS-PUPS-JS u Despotovcu – ne ruši.

– SPS-PUPS-JS su bili korektan koalicioni partner i očekujemo da SNS definiše svoje stavove, odnosno održi datu reč da odnos snage u vlasti neće da se menja do sledećih lokalnih izbora. Smatram da će se to i dogoditi, imajući u vidu stav viših stranačkih organa u SNS. Poznavajući Miloševića, on neće odustati od zahteva za smenu rukovodstva opštine i raskid sa koalicijom SPS-PUPS-JS – rekao je za Blic predsednik opštine Despotovac Dejan Nenadović, koji je i predsednik resavskih socijalista.

Milošević je na sastancima u despotovačkom SNS optužio SPS za njegovo hapšenje, pa su socijalisti tražili od SNS da on bude smenjen sa mesta šefa odborničke grupe i isključen iz skupštinskih organa.

Podsećanja radi, januara 2013. godine na sličan način pala je demokratska vlast u Despotovcu. Naime, prelaskom četiri odbornice DS u SNS, pala je despotovačka vlast. Vanrednu skupštinu u Despotovcu na kojoj su smenjeni prvi ljudi javnih preduzeća i opštine, a postavljeni novi iz redova SNS i SPS obezbeđivala je policija. Taa su postavljeni predsednik opštine – Dejana Nenadovića i predsednik Skupštine opštine Vladan Milošević. Tadašnji prvi čovek Despotovca rekao je:

– Kada se voda zamuti, šljam ispliva na površinu. Mi u DS nismo znali kakav smo šljam imali u svojim redovima, sada znamo, rekao je prvi čovek Despotovca i lekar Vojnomedicnske akademije u Beogradu i član Predsedništva DS, dr Bratislav Trifunović. – Ovo je nabrutalnije kršenje volje građana, najsurovija manipulacija, ucene, pretnje i sve čime su se SNS i SPS služili da bi dovde došli.

Prema nezvaničnim informacijama iste te četiri odbornice sada bi se možda vratile u DS a onda bi despotovačke demokrate zajedno sa SNS napravile vlast.

despotovac porazeni
Tadašnja poražena ekipa DS

Tada su koalicioni sporazum potpisali predstavnici SNS, SPS, PUPS, JS, NS i DSS. Tako je ova koalicija pobedila za jedan glas odnosno 23 dok je DS imao 22 glasa. U Despotovcu Skupština opštine ima 45 odbornika, a najviše je osvojila DS -22, što je bio najveći pojedinačni rezultat demokarata.

Prethodni tekstU NEDELJU MOST U JAGODINI ZATVOREN!
Sledeći tekstDANAS I DO 28 STEPENI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime