GULAŠIJADA u Svilajncu – pobedila ekipa „Lako ćemo“ iz Porodina

0

Juče je održana treća po redu Gulašijada u Svilajncu, na kojoj je učestvovalo oko 40 ekipa, najviše iz Svilajnca i okoline, ali i cele Srbije. Sastav stručnog žirija su činili: Dejan Stanković, predsednik Kulinarske Federacije Srbije, Miloš Jovanović, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije i Branko Gudžulić, član Horeca asocijacije Kragujevac.

Prvo mesto je osvojila ekipa “Lako ćemo” iz Porodina, opština Žabari, drugo mesto ekipa “Škorpioni” iz Svilajnca i treće mesto ekipa “Strelac” iz Svilajnca. Pehare i medalje pobednicima je uručio dr Miroslav Marinković, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac, koji je ovom prilikom istakao da “ova manifestacija ima veliki značaj za promociju grada i da stižu pohvale sa svih strana, kako imamo najbolju organizaciju.”

Gulašijada je u organizaciji Sportskog saveza Svilajnac i Centra za kulturu Svilajnac, a glavni pokrovitelj je Opština Svilajnac:

“Sve je proteklo po planu, imali smo veliki broj prijavljenih ekipa, a eminentni žiri, na čijem čelu je Dejan Stanković,  je odradio svoj posao kako treba i planiramo da svake naredne godine to bude sve bolje i kvalitetnije. Najvažnije je to što je ova manifestacija postala važan gastronomski događaj na mapi Srbije”, izjavio je Nenad Miladinović, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac i član organizacionog odbora Gulašijade.

Gulašijada je propraćena bogatim kulturno-umetničkim programom u izvedbi solista na harmonici, braće Dinić, KUD “Sinđelić” Svilajnac, KUD “Dimitrije Katić” Crkvenac, KUD “Sveta Trojica” Bobovo i vokalne solistkinje Milice Stevanović. Učesnike i posetioce digao je na noge koncert Mitra Mirića, kojim je ova manifestacija završena.

 

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime