Grupa veterana i rekreativaca Društva za kulturu „ Kablovi“ nastupila u Čajniču

0

Grupa veterana i rekreativaca Društva za kulturu „ Kablovi“ nastupila je u bratskom Čajniču, 25.avgusta. Prijateljstvo sa opštinom Čajniče traje 30 godina. U ratnim uslovima, kako navode, 90-ih godina Kablovci su pružali nesebičnu pomoć ovim ljudima. S godinama prijateljstvo se samo nadograđivalo i raslo.

„Domaćini su nas dočekali raširenih ruku. Na svakom koraku osetili smo toplinu i dobrodošlicu svih građana ovog malog planinskog mesta. U prepunoj sali doma kulture nastup je propraćen gromoglasnim aplauzom. Jako im se dopala naša tradicionalna nošnja. Posle nastupa druženje je nastavljeno do kasno u noć.“ – kaže predsednik Kablova, magistar ekonomskih nauka Nebojša Batalović.
Sutradan, 26.avgusta, Kablovci su nastupili na Prvoj smotri folklora veterana i rekreativaca na Palama u organizaciji KUD-a „Mladost“ -Pale, a pod sloganom „Vozi me na Pale“.
Kablovci su se predstavili izvornim igrama iz Belice. Ansambl je vodio umetnički rukovodilac Nebojša Miladinović – Buca.
Na festivalu je učešće uzelo 18 društava iz zemlje i inostranstva. Društvo za kulturu „Kablovi“ ovom prilikom obnovilo je stara prijateljstva, steklo je dosta novih prijatelja i dobilo veliki broj poziva za gostovanja.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime