GRADONAČELNIK VRANJA: VUČIĆEVA IZJAVA JE ČISTA LAŽ, PRITISAK NEZAPAMĆEN

0

Komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da je Vlada platila zemljište za fabriku “Geoks” i dala ga Vranju na korišćenje, gradonačelnik ovog grada Zoran Antić kaže da je to “čista laž” i da je Vranjance to zemljište koštalo preko 2 miliona evra, prenose Južne vesti.

Prema njegovim rečima, “dobili su od Vlade neka sredstva za nivelaciju terena za ovu fabriku”, ali zemljište je, kaže, Grad kupio od Ministarstva odbrane i dao ga “Geoksu” na korišćenje. Deo su otplatili izgradnjom vojnih stanova, a deo od preko milion evra je ostalo da otplate.

„Napravili smo zgradu, lamelu 5 za pripadnike Vojske Srbije. Cela lamela, sa preko 20 stanova je predata vojsci. Ostalo nam je milion i nešto evra da isplatimo to isto zemljište Ministarstvu odbrane. Tako da nam niko ništa nije poklonio, Vranje je to skupo platilo“ kaže Antić.

Antić (SPS) navodi da je odnos države prema Vranju, gde je na vlasti široka koalicija bez SNS-a, “više maćehinski nego onakav kakav bi trebalo da bude”, i da im je najveći partner u projektima tokom ove četiri godine bila Evropska unija.

Kako kaže, prema njegovim informacijama, na predstojećim izborima u Vranju biće nepravilnosti koje će organizovati vlast.

„Ponoviće se Vrbas, Krupanj, Kostolac i još neka mesta. Najavljuju se nekakvi džipovi, snažni momci ćelavih glava, koji će kontrolisati biračka mesta i pritiskati ljude da ne idu da glasaju. Čak i naknadni upis u biračke spiskove, uvećanje za 2.000 do 3.000 ljudi tamo gde se vrše procene da će loše proći. Mi ćemo o tome javno govoriti i upoznaćemo načelnika vranjske policije da takve stvari nećemo tolerisati“ naveo je Antić.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime