GRAĐEVINSKA FIRMA IZ KRAGUJEVCA STIPENDIRAĆE PRVU GODINU SA 8.000 EVRA

0

Posle objavljivanja teksta u kome je baka Zorka Čeliković iz Jagodine zamolila redakciju Infocentrale da objavi apel za pomoć njenoj unuki Jeleni Nikolić koja je u konkurenciji 800 prijavljenih, uspela da upiše master studije u Kelnu u Nemačkoj “Hochschule fur musik und tanz, Cologne“, u klasi profesora Massima Parisa, ali porodica nije imala novca da joj boravak plati, javio se privatnik koji je spreman da pokrije troškove prve godine. Ovaj prestižni fakultet prima samo četiri studenta viole, a Jelena je među njima. Apel koji je objavljen stigao je do privatnog preduzetnika iz Kragujevca, vlasnika građevinske firme koji je rešio da stipendira prvu godinu fakulteta u iznosu od 8.000 evra.

2„Želeo je da ostane nepoznat javnosti, ali i da javnost zna da ima i ovakvih priča kao što je naša, stvarnih, a mi smo želeli da kažemo da smo presrećni jer nam se donator javio, jer se radi o ozbiljnoj firmi koja će stati iza naše Jelene. Ostalo je još nekih peripetija oko ambasade, zapravo dokumenta su predata i sada čekamo odgovor, pošto Jelena može da putuje sa turističkom vizom ukoliko to uvaže. Nadam se da će i to biti rešeno. Veliki zahvalnost Infocentrali i medijiam koj su se uključili u akciju“ kaže Jelenin brat, Marko Stanković.

Pismo bake Zorke možete pročitati OVDE.

„Ja sam se do sada za Srbiju nekako snalazila, ali u ovoj sam situaciji nemoćna. Molim sve dobre ljude za pomoć. Da bi moja unuka mogla da se školuje, dok stane na noge, i ne nađe sebi posao tamo, od kojeg bi se kasnije izdržavala. Mislim da je šteta da ovaj talenat propadne zbog materijalne situacije. U prilogu biografije koju Vam dostavljam možete videti veličinu talenta, i šta je sve prošla za njene 22 godine. Od srca, i u suzama dok Vam piše ovo pismo – ponosna samohrana baka troje unučadi Zorka Čeliković“ – napisala je Zorka tada.
Račun za pomoć Jeleni Nikolić ostaće otvoren za svekoji žele da joj pomognuina dalje.

Dinarski 160-5300100955271-60 (Banca Intesa),

broj telefona za informacine i kontakt 061 30 73 614

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime