GORAN MILANOVIĆ: NIKOGA NISMO PREVARILI

0

DUGOVANjA postoje, nigde ne bežimo i nikoga nismo prevarili. To su prve reakcije iz Jagodine i OFK Beograda, klubova koji su pored Borca i Novog Pazara etiketirani na konferenciji za medije Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Najveća zamerka odnosi se na činjenicu da su svi pomenuti klubovi izigrali propise tako što su saopštili da nisu dobili odluke Disciplinske komisije o suspenziji zbog dugovanja. Na konto toga oni su registrovali nove igrače, a da pritom stari nisu isplaćeni.

– Mi nismo primili te pošiljke u skladu sa propisima, tako da je postojao pravni osnov da reagujemo. Ne bi se to moglo karakterisati kao namera, već kao nemoć u momentu kada je klub blokiran sedam meseci i kada ne postoji način da se isplate dugovanja – objasnio je prvi čovek Jagodinaca Goran Milanović.

Dugovanja prema igračima koja je Poledica pominjao, po rečima Milanovića, nije moguće regulisati pre leta.

– Tokom leta bismo prodajom mladih igrača mogli da rešimo problem i moram da priznam da je to najgore moguće rešenje. Tačno je da Jagodina duguje sumu koja je pomenuta i nemam problem da kažem da Sindikat dobro radi svoj posao. Ono što isto mora da se ima u vidu je to da mi ne bežimo od toga da dugujemo, dugovali smo i ranije, pa smo izmirivali obaveze.

U prilog tezi da je bilo pokušaja pronalaženja rešenja, sledeće Milanovićeve reči:

– Nudili smo desetorici igrača kojima se duguje reprogram po kojem bi odmah dobili po 5.000 evra, a ostatak određenom dinamikom, ali oni to nisu prihvatili. Tačnije trojica jesu i njima se javno zahvaljujem, ali realizacija reprograma nije bila moguća bez pristanka svih.

Iz OFK Beograda je stiglo saopštenje u kojem se za sve krivi administracija, ali ne klupska.

– Tek posle konferencije iz medija smo saznali da je OFK bio jedna od tema i da je stavljen u isti koš sa Borcem, Novim Pazarom i Jagodinom. Novac je u petak 17. februara, poslednjeg dana dana prelaznog roka, uplaćen trojici igrača kojima se dugovalo i dokaze o uplati poslali smo u FSS koji nam je skinuo zabranu registrovanja novih fudbalera. Problem nastaje u ponedeljak 20. februara kada banka vraća uplatu za jednog od te trojice jer je Dario Damjanović nerezident. Od tada kreću muke i nas u OFK Beogradu i kluba koji je novac uplatio, kao i Darija Damjanovića koji bi tim novcem već trebalo da raspolaže – navodi se, između ostalog, u saopštenju „romantičara“.

STEVANOVIĆ: NEK POLEDICA OSLUŠNE NAROD

PREDSEDNIK Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović nije želeo da se upušta u polemiku sa Mirkom Poledicom.

– Nije to moj manir, komisija ima svoj stil rada, ja samo radim svoj posao. Mogu svašta da kažem o njima, ali neka oslušnu narod i komentare, oni će reći. Predstavljam organ, nisam pojedinac i zato ne bih ništa komentarisao – poručio je Stevanović.

novosti.rs

Prethodni tekstPROF DR MAJA JEVĐEVIĆ: BLISTAVA LEPOTA I MLADOST UZ CELLULAR MATRIX
Sledeći tekstMARKOVIĆ PRIMIO OKO 300 KABLOVACA – DOGOVOREN RAZGOVOR SA PREDSTAVNICIMA VLADE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime