GG „RAVANICA“ IZDALA SAOPŠTENJE O „PRELETAČIMA“ I PARTIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU U ĆUPRIJI

0
Odbornici GG „Ravanica“ u Ćupriji osudili su „preletače“ koji su, kako kažu zarad ličnih interesa „istrgovali „odborničkim funkcijama do kojih su došli glasovima birača. U svom saopštenju, oni navode da biračima sa teritorije opštine Ćuprija žele da prezentuju odnos pojedinaca odbornika za koje su građani glasali 2012. god. prema odborničkim funkcijama, kao i da ukažu da su određena lica obmanula birače i političke stranke koje su snosile troškove izbornih radnji 2012 godine.

„Da pogledamo ko su kandidati na listi SNS na lokalnim izborima aprila 2016. godine, pa bi bilo dobro da Ćupričani znaju ko su predloženi kandidati i da li zaslužuju njihov glas. Posle održanih lokalnih izbora u opštini Ćuprija maja 2012. god. rezultati izborne volje Ćupričana bili su sledeći:
sa 2607 glasova SNS  dobio je  7 odborničkih mandata
sa 2497 glasova GG „Ravanica Ćuprija“ dobila je 6 odborničkih mandata
sa 2035 glasova GG „Morava grad“ dobila je 5 odborničkih mandata
sa 1877 glasova PUPS dobio je 5 odborničkih mandata
sa 1567 glasova JS-SPS dobio je 4 odborničkih mandata
sa 1741 glaosva URS dobio je 4 odborničkih mandata
sa 1535 glaosva DS dobio je 4 odborničkih mandata o
sa 878 glasova DSS dobio je 2 mandata
skupštinsku većinu od 07.07.2012 god do 21.06.2013. činili su GG Ravanica JS-SPS, PUPS i URS i DSS.
Juna 2016. god pogažena je izborna volja Ćupričana (njih 2035 koji su glasali za građansku opciju 2012. godine, a ne za političku stranku) odbornici Grupe građana Morave grad koji su do juče oštro kritikovali SNS, prelaze u SNS i organizuju sednicu Skupštine opštine Ćuprija 21.06.2013 god sa odbornicima SNS i odbornicima URS, DS i PUPS uz unapred dogovorene benefite koje će dobiti od novopostavljene opštinske vlasti, jer prethodna vlast nije pristajala na ultimatume. Odbornici GG Morave grad dobijaju funkcije:
Erić Ninoslav postaje predsednik opštine Ćuprija, sa ove pozicije zapošljava ženu u EPS Snabdevanje, Pogon Ćuprija što nailazi na otpor zaposlenih u ovom preduzeću i otpuštanja fakultetski obrazovanih osoba elektro inženjera, zarad nekog sa završenom Gimnazijom.
Branimir Tazić postaje direktor JKP Usluga Ćuprija
Vladimir Vasiljević – Vaske postaje direktor JP SC ADA Ćuprija
Ristić Dejan – Keksi direktor postaje u JP Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Ćuprija,
a na njihovo mesto dolaze sledeći odbornici koji svoje mandate prenose u odborničku grupu SNS.
Branko Milojević i Jovica Antić bivši uz GG Morava grad postavljaju se za pomoćnike predsednika Opštine Ćuprija“ navodi se u saopštenju GG Ravanica.

Kako dalje navode odbornici GG Ravanica, odbornici URS prelaze u SNS i dobijaju funkcije i radna mesta, a ovu tvrdnju dokumentuju u daljem tekstu:
„Odbornik Marko Đurić sa mesta direktora Predškolske ustanove biva izabran za direktora OŠ „13 oktobar“ u Ćupriji. On zapošljava ženu u Turističkoj organizaciji Ćuprije. Konačnim rešenjem Agencije za borbu protiv korupcije utvđen je prestanak funkcije Marka Đurića na mesto direktora „OŠ 13 oktobar“ što je školski odbor dužan da konstatuje ali on i dalje vrši ovu funkciju.
Njegov partijski drug Igor Stanković direktor turističke organizacije Ćuprija zapošljava pored Markove žene i svoju ženu na neodređeno vreme u ovoj Turističkoj organizaciji, konačnim rešenjem Agencije izrečena je preporuka Skupštini za njegovo razrešenje ali se nije sprovela konačna odluka Agencije za borbu protiv korupcije od strane Skupštine. Odborniku Ljubiši Dejkoviću zapošljavaju rođenog brata u Predškolskoj ustanovi Dečja radost u Ćupriji. Odborniku Zoranu Đorđeviću – Knoru iz URS-a žena je postavljena za pomoćnika predsednika Opštine Ćuprija. Odbornik Jelena Radivojević postala je preko URS rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje u Ćupriji i Agencija je upozorila na sukob interesa, a sada je ona perjanica SNS i na listi kandidata za odbornike SNS na izborima 2016. Ovi odbornici su svoje mandate iz URS radi ostvarenja ličnih interesa preneli u  odborničku grupu SNS“ navodi se u saopštenju GG Ravanica.
U dugoj listi odbornika navode se i odbornici PUPS.
„Odbornik Tanja Vukićević kao odbornik PUPS-a prešla je u SNS grupu i dobila posao u Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja filijala Ćuprija. Odbornik Slavko Cvetković -Pacov ostao je na mestu zamenika predsednika skupštine opštine Ćuprija, iako je invalidski penzioner dobio je povećanje naknade zarade sa 35% na 75% plate predsednika Skupštine opštine i iz tog razloga promenio stranu kao i ovi napred nabrojani. Bivši odbornik Đukanović Dragoslav je zbog sukoba interesa dao ostavku namesto odbornika jer je i član UO Fonda PIO RS, a na njegovo mesto je došao direktor fonda PIO iz Ćuprije. Zatim, odbornici DS – odbornik Ilija Paunović je sada zamenik predsednika opštine Ćuprija, kao član DS bio do 2012. direktor JP Direkcije za izgradnju i uređenje opštine Ćuprija, posle 10 godina je  prešao u SNS. Odbornik Goran Petrović dobio je nekoliko funkcija, a najbitnije je od svega da je zbog njega i odbornice Ksenije Milošević i člana opštinskog veća Ivana Đorđevića svi članovi DS-a  izglasala osnivanje JP Zoohigijena koje se finansira iz budžeta i izglasana je šema sa funkcijama tj. radnim mestima koja će ovo troje demokrata imati u novoosnovanom preduzeću JP Zoohigijena Ćuprija. Odbornik Goran Petrović je u jednom momentu „bio nagrađen“ odlukom Skupštine da kao predsednik Komisije za poljoprivredu prima mesečno neto 50.000 dinara što su osporili odbornici GG Ravanica Ćuprija a i imao je sukob interesa kao predsednik raznih skupštinskih komisija. Odbornik Vladan Petrović je zbog prelaska na stranu Erić Ninoslava dobio posao u JP SC ADA iako je srednjoškolski kadar i sportski centar ima višak zaposlenih“ navodi se u saopštenju GG Ravanica.
Kada je reč o odbornicima SNS, odbornici GG Ravanica navode sledeće:
„Odbornik Marko Ilić je postavljen za vd.direktora Opšte bolnice Ćuprija, na toj funkciji je neslavno prošao, bavio se otpuštanjima neistomišljenika, mobingom neistomišljenika i zbog smrtnog slučaja pacijenta zaraženog klostridijom u bolnici kako je izneto u javnosti  on je smenjen, ali je ostao kao pomoćnik direktora. Dok je bio vd direktor primao je dve plate i vd direktora i šefa odeljenja nefrologije, što je Agencija za borbu protiv korupcije smatrala sukobom interesa. Odbornik Svetlana Nikolić je dobila mesto pomoćnika direktora u bolnici Ćuprija a zadržala platu i mesto šefa kardiologiuje, te je i njoj Agencija za borbu protiv korupcije donela meru upozorenja. Odbornik Dragan Nikolić je dobio mesto predsednika Skupštine, nezakonitom smenom Dragane Jovanović iz GG Ravanica. Odbornik Dragana Popadić je zapošljena u srednjoj medicinskoj školi Ćuprija. Odbornik Vesna Viorović je postala direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Ćupriji. Odbornici DSS-odbornik Branko Veličković je postavljen za zamenika direktora OŠ „Vuk Karadžić“ i žena sa SSS spremom mu je zapošljena u opštinskoj upravi opštine Ćuprija. Za sva napred navedena lica podnosili smo Agenciji za borbu protiv korupcije prijave zbog sukoba interesa a Agencija donosila konačna rešenja ili upozorenja o čemu posedujemo materijal koji možemo da dostavimo javnosti na uvid“.
Odbornici GG Ravanica tvrde da 99 odsto odbornika sadašnje vladajuće koalicije nije progovorilo reč u ime svojih birača za četiri godine. GG Ravanica najavila je da će uskoro javnosti na uvid dati i podatke o rođačkim zapošljavanjima u Ćupriji.
Odbornici GG Ravanica Ćuprija u Skupštini opštine Ćuprija su Dragana Mitrović, Miodrag Jovanović, Miroslava Zdravković, Dragana Jovanović i Atanasije Stojiljković.

 

Prethodni tekstDESPOTOVAC – SNS, DOGOVOR ZA DESPOTOVAC I PUPS – „UJEDINJENI MOŽEMO SVE“
Sledeći tekstPARAĆIN DOBIO JOŠ SEDAM MILIONA OD VLADE SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime