GASA ĆE BITI, ZORANA DA POPRAVI ŽEŽELJEV MOST

0

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović kaže da sa sigurnošću može da tvrdi da će ove zime gasa biti dovoljno.

Odgovarajući na tvrdnje minsitarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da će Srbiji tokom zime nedostajati struja, gas, ugalj i mazut, jer Srbijagas i EPS nisu na vreme reagovali, Bajatović je rekao da to nije tačno.

On je gostujući na RTV Pink, pozvao ministarku Mihajlović da utiče da se popravi Žeželjev most u Novom Sadu, i rekao da se na tom mostu dve godine ništa ne radi.

Izazivam Zoranu Mihajlović kao ministarku građevinarstva da popravi Žeželjev most. Ironija je da u eri evropskog puta Srbije ne može da se popravi most – zaključio je on.

On je rekao da gasa ima i da je skladište Banatski dvor puno, ali da ta količina gasa neće biti dovoljna za potrebe zime u Srbiji, zbog čega su spremne još tri opcije nabavke.

„Prva je da od Rusa kupimo gas i uskladištimo ga Mađarskoj. Druga ocija je kupovina gasa od trgovaca koji već imaju uskladišten gas u toj zemlji i treća, ali najmanje verovatna je, jeste nabavka energenata od malih trgovaca, što automatski diže cenu“, rekao je Bajatovcih.

Što se tiče uglja, tender za njegovu nabavku je pripremljen i biće raspisan čim Vlada da saglasnost na izmene i dopune godišnjeg programa poslovanja EPS-a za 2014. godinu sa efektima saniranja i otklanjanja šteta od poplava.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime