Frilenserima stižu stara poreska rešenja, traže hitan sastanak sa ministarstvom

0

Frilenseri su počeli na kućne adrese da dobijaju poreska rešenja sa razrezanim dugom za 2017. godinu.

Kako za portal N1 ističe predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar, ova rešenja poreznici su poslali da ne bi – zastarela. Iako je, kako ističe, plaćanje omogućeno na 120 rata, to su izuzetno veliki nameti za frilensere koji u 2023. treba da plaćaju i tekuće obaveze po novom zakonskom rešenju.

„Tražili smo hitan sastanak sa Poreskom upravom Srbije i Ministarstvom finansija. Nekome se možda čini da ovo nije velik iznos rata, ali, to su samo obaveze za jednu godinu. Šta će da uradi onaj koji dobije rešenje o zaostalom porezu za pet godina? Kako će da plaća i te rate i tekuće obaveze“, pita Pogačar, dodajući da će članstvo udruženja odlučiti sa kojim će zahtevima konkretno ići na traženi sastanak.

„Za očekivati je da rešenja nastave da stižu i za godine nakon 2017. ako nastave sa poreskom kontrolom. To bi frilensere moglo da dovede u ozbiljan problem, i zato ćemo, na sastanku sa predstavnicima Ministarstva finansija i Poreske uprave Srbije gledati da se taj problem reši i u korist države, i u našu korist“, kaže Miran Pogačar.

Foto ufp.rs

Prethodni tekstUdruženje „Pit“ iz Niša pokrenulo peticiju za smenu veterinarskog inspektora
Sledeći tekstStigli prvi podaci Popisa stanovništva

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime