Fizički sukob meštana Toplog Dola i privatnog obezbedjenja investitora

0

Meštani Toplog Dola, koji više od mesec dana danonoćno drže straže na seoskom mostu kako bi sprečili početak izgradnje male hidroelektrane na lokalnoj Rekitskoj reci, sukobili su se jutros sa privatnim obezbeđenjem investitora. U razmeni kamenica i usled korišćenja biber spreja koje je imalo obezbeđenje, prema slikama objavljenim na Fejsbuku, povređeno je nekoliko meštana, prenosi Blic.

Meštani Toplog Dola, Temske, Pirota, Niša, Knjaževca, ali i drugih gradova u Srbiji već više od mesec dana drže straže na mostu u Toplom dolu kako bi dozvolili prilazak mehanizacije i početak izgrdanje derivacione MHE. Krajem prošlog meseca, Pokret Odbranimo reke Stare planine nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dobio je obećanje da će predsednik preložiti Vladi Srbije odluku o zabrani gradnje derivacionih MHE u zaštićenim područjima.

Neprijatelj se goni do granice. Toplodolci & prijatelji. Napred!

Publicerat av Srđan Cvetković Måndag 7 oktober 2019

Skupština grada Pirota nedavno se takođe okrenula protiv derivacionih MHE u zaštićenom prostoru Stare planine tako što je donela odluku da se iz budućeg prostornog plana izbrišu sve lokacije predviđene za njihovu izgradnju, kao i da se od nadležnih ministarstava zatraži moratorijum na izgradnju ovih objekata.

Foto Srdjan Cvetković

Prethodni tekstU sredu osetno toplije
Sledeći tekstU Paraćinu saobraćaj preusmeren a trasa javnog prevoza promenjena

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime