EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SVILAJNCU MIRNA

0

U opštini Svilajnac trenutna epidemiološka situacija je mirna i u proteklih 6 dana nije bilo potvrđenih slučajeva korona virusa a tome su doprinele mere koje sprovodi Opština Svilajnac.

Opština Svilajnac je od početka uvođenja vanredne situacije u Srbiji donosila stroge mere prevencije pojave i širenja korona virusa. Da su ove mere imale svoj rezultat pokazuje i podatak da poslednjih 6 dana na teritoriji opštine nije dijagnostikovan ni jedan nov slučaj korona virusa, kažu nadležni.  Za sada su u Svilajncu potvrđena dva slučaja obolelih od korona virusa, jedna žena koja se nalazi u Kliničkom centru u Kragujevcu i mladić koji je pušten na kućno lečenje i za sada se oboje dobro osećaju.

Proteklih dana u opštini Svilajnac sprovode se mere pojačane higijene grada.

„Plan nam je da u naredna tri dana dezinfikujemo sva sela naše opštine, to ćemo raditi nakon 17 časova kada su ljudi u svojim kućama,  nastavljamo i sa svakodnevvnom dezinfekcijom gradskih ulica“, izjavio je ovim povodom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Kol centar opštine Svilajnac vrši uslužne nabavke osnovnih životnih namirnica i lekova i ovih dana ima pune ruke posla.

“Kol centar namenjen je za sve građane koji nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove, naročito za penzionere koji osim nabavke namirnica i lekova mogu se obratiti Centru kako bi dobili penzije na kućnu adresu”, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Jedna od mera je koja se sprovodi kako bi  se pomoglo svim građanima opštine Svilajnac je i podela besplatnih socijalnih paketa.

„Paketi su namenjeni za sve građane opštine Svilajnac koji u ovom trenutku imaju socijalne probleme i treba im pomoć kao što su najstariji sugrađani, nemoćni, kako bi preživeli ovaj tezak period. Apelujem na ljude kojima pomoć nije neophodna da budu solidarni i da paketi najpre dođu do onih kojima je pomoć najpotrebnija“, izjavio je Milanović.

Prethodni tekstVUČIĆ: AKO BISMO ZATVORILI GRADOVE, PRVA BI BILA ĆUPRIJA
Sledeći tekstPODNETO 667 KRIVIČNIH PRIJAVA ZBOG KRŠENJA MERA SAMOIZOLACIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime