Ekskluzivna izložba „Životinje Afrike“ u Prirodnjačkom centru u Svilajncu

0

Svečano otvaranje nove ekskluzivne izložbe „Životinje Afrike “ u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu zakazano je za petak, 29.03.2019. godine u 12 časova.
Izložba „Životinje Afrike“ predstvalja bogatu faunu afričkog kontinenta, a nastala je zbog velikog interesovanja posetilaca za izložbe ovog tipa, rađene preparatorskim tehnikama. Budući da ovakva izložba do sada nije viđena na našim prostorima sam njen značaj u edukativnom i naučnom smislu je utoliko veći.
Svrha ove izložbe je da na atraktivan i zanimljiv način široj publici predstavi egzotičnost živog sveta Afrike i da im omogući da bar na nekoliko sati „otputuju“ na ovaj nesvakidašnji kontinent i dožive raznovrsnost koji Afrika nudi. Ova zanimljiva postavka prikazuje afričke životinje koje su preparirane posebnim metodama. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da saznaju nešto o izgledu životinja Afrike, o načinu ishrane, načinu razmnožavanja ili načinu lova. Osim žirafe visine više od 5 metara, ili slona težine više od 5 tona, posetioci će videti i raličite vrste antilopa, goveda ili ptica koje žive u Africi. Oriks antilopa, kob antilopa, crni gnu, nilski krokodil ili bradavičasta svinja su samo neke od prepariranih životinja koje možete videti u ovoj jedinstvenoj izložbi.

Prirodnjački centar Srbije počeo je sa radom 2015. godine, i do sada ga je posetilo više od 300.000 ljudi. Prošle godine Centar je digitalizovan, pa se konstantnim inovacijama i atraktivnošću sadržaja podstiče veća posećenost i interesovanje za nauku i naučni turizam. Izložbeni prostor je preuređen i obogaćen novom izložbom, sadržajima i dizajnom.
Novu izložbu otvoriće i Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.
Autori izložbe su kustosi Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu, a izložba je realizovana pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac.

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime