„Eko brigada“ se ogradila od jagodinske opozicije i povukla iz organizacije protesta

0

Ekološki aktivisti okupljeni oko „Eko brigade“ povukli su se iz organizacije ekoloških protesta u Jagodini zbog upliva političkih stranaka i pojedinaca.

„Kako nismo u mogućnosti da garantujemo adekvatnu kontrolu mirne blokade, a imamo naznake da će određene grupacije pokušati da ovaj vid protestnog okupljanja predstave ideološki, Eko brigada neće biti u organizaciji blokade u subotu, 4. decembra. Možete se pridružiti nekoj od lokacija na kojima druge grupe građana organizuju blokadu. Podržavamo sve ljude koji su spremni da ustanu protiv brojnih rudnika stranih kompanija na teritoriji Srbije i spornih sramnih zakona i zadovoljni smo što se narod polako budi. Članovi i aktivisti Eko brigade biće na različitim lokacijama u znak jedinstva svih građana u ovoj borbi“ navodi u saopštenju Eko brigada.

Eko brigada je deo Saveza ekoloških organizacija Srbije i bila je jedan od organizatora borbe za zdravu sredinu i okruženje. Vodili su akcije čišćenja i sređivanja zagađenih lokacija u jagodinskoj opštini. 

Eko straža objavila je spisak lokacija na kojima će u subotu biti održani protesti.

Prethodni tekstPalma: Srpska opozicija se umesto argumentima, bori silom
Sledeći tekst„Neko brine za Levač“ – blokada u Rekovcu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime