EGŠ „Nikola Tesla“ sarađuje sa IT kompanijom GEMINI SOFTWARE DOO JAGODINA

0

Srednja stručna škola „Nikola Tesla“ potpisala je ugovor sa softverskom kompanijom Gemini Software DOO Jagodina. Ova IT kompanija već godinama ima saradnju sa mnogim svetskim brendovima u Evropskoj uniji. Zato je vrlo značajno što su učenici dobili priliku da se stručno usavršavaju baš u jednoj ovakvoj firmi.


U saradnji sa IT stručnjacima i nastavnikom mentorom učenici će biti uključeni u projekte ove kompanije. To im daje mogućnost da se usavršavaju u oblasti programiranja uz savremenu opremu i najnovija dostignuća i saznanja. Ovo je i jedna, vrlo značajna, priprema mladih ljudi za svet rada jer dobijaju mogućnost da stečena znanja u školi, praktično primene i prošire. Veštine koje učenici stiču u ovakvom radnom okruženju jesu veština komunikacije i prezentovanja sopstvenih projekata i saradnja sa timom. Timski rad omogućava razmenu ideja i, samim tim, postizanje boljih rezultata.
Na učenike podsticajno deluje mogućnost zapošljavanja posle završene srednje škole. Svako od njih potrudiće se da bude kreativniji, inovativniji i istarjniji u svom radu, kada ima perspektivu u pronalaženju posla u svojoj struci.
Gemini Software DOO Jagodina je shvatila značaj svog učešća u obrazovanju učenika. Nadamo se da će ovakva saradnja biti podstrek učenicima, profesorima, ali i drugim kompanijima da se uključe u proces obučavanja učenika radi podizanja kvaliteta obrazovanja u našoj sredini.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime