EGŠ „NIKOLA TESLA“ – NASTAVA ORGANIZOVANA PREKO NEKOLIKO PLATFORMI, POHVALE ZA PROFESORE I ĐAKE

0

U EGŠ „Nikola Tesla“ je nastava organizovana preko nekoliko platformi za elektronsko učenje. Tu je pre svega Google classroom, koji je prihvaćen u celoj Srbiji kao jedan od najdominantnijih platformi za učenje. Naime, on je dobio prednost zbog svoje jednostavnosti korišćenja i za nastavnike i za učenike. Druga platforma koja se koristi je microsoft Teams koja je posebno preporučena od strane MINISTARSTVA PROSVETE. Ova platforma trenutno ima zanemarljivi broj korisnika zbog nešto komplikovanije upotrebe. Tu je uvek i prisutna dopuna u vidu Vibera, Skypa i drugih alata za video konferenciju.

„Rok za organizaciju nastave na daljinu je bio veoma kratak, ali naši nastavnici su uspeli da se za nekoliko dana snađu. Ne mogu da kažem da nije bilo problema, ali smo ih prevazilazili i prevazilazimo i dalje. Nastavnici koji bolje poznaju rad na računaru, pružaju svakodnevnu podršku i pomoć nastavnicima koji se slabije snalaze u ovoj oblasti. Uglavnom velika većina nastavnika i učenika ima pristup internetu, tako da skoro i da nema učenika i nastavnika koji nisu uključeni u online nastavu“ kaže organizator nastave EGŠ „Nikola Tesla“ profesor Slavoljub Brakus.

On kaže da je važno da đaci najpre shvate da što manje izlaze iz kuće, a onda i da završavaju svoje školske obaveze“.

„Pre svega bih im preporučio da što manje izlaze iz kuće, a tek onda da vredno izvšavaju svoje obaveze prema školi. Redovan rad domaćih zadataka je jedan od najvažnijih obaveza za učenike. Na osnovu toga i aktivnosti na video konferencijama se prati napredak svakog od učenika. Nastavnici su u obavezi da vode svoju pedagošku dokumentaciju o praćenju učenika i u vreme vanrednog stanja. Vođenje elektronskog dnevnika je obavezno. Roditeljima bih poručio da prate rad svoje dece i da kontrolišu da li redovno posećuju i rade na platformama za učenje. Sve informacije u narednom periodu mogu se dobiti preko našeg sajta, ili direktno u kontaktu sa razrednim starešinom. Manji broj predmeta je zastupljen na RTD Planeti, tako da naši učenici moraju više da se oslone na saradnju sa našim nastavnicima“ dodaje Brakus.

foto arhiva

Prethodni tekstDESPOTOVAC – UVEDENA E PIJACA, POLJOPRIVREDNICI MOGU PODNETI ZAHTEV ZA KRETANJE ELEKTRONSKIM PUTEM
Sledeći tekstVUČIĆ: U BEOGRADU NEMAMO VIŠE BOLNICA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime