EGŠ „NIKOLA TESLA“ IZ JAGODINE DOBITNIK TESLINOG PRIZNANJA!

0

Predstavnici Tesline naučne fondacije uručili su „Teslina priznanja“ Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ iz Jagodine za projekat „Energiju štedim, ja više vredim“ i koordinatoru projekta Mariji Bogdanović, profesorki ETŠ „Nikola Tesla“ koja sarađuje sa školom iz Filadelfije na izradi nastavnog plana i programa posvećenog Nikoli Tesli. U svečanoj sali Uprave za dijasporu na zajedničkoj sednici Tesline naučne fondacije iz SAD i Tesline naučne fondacije iz Srbije dogovoreno je jačanje saradnje sa organizacijama u Srbiji koje rade na promociji lika i dela Nikole Tesle.

Teslina-Naucna-Fondacija-Zajednicka-Konstitutivna-Sednica-TSF-i-TNF-3-1024x463
sastanak u Upravi za dijasporu

 

Na prvoj zajedničkoj sednici za predsednika Tesline naučne fondacije u Srbiju izabrana je Marina Švabić. Pored uobičajenog dnevnog reda, predsedavajuća je najavila treću Teslinu memorijalnu konferenciju koja će se održati 10. januara 2015. godine u Njujorku, u Hotelu Njujorker, gde je Nikola Tesla živeo poslednjih deset godina i gde je preminuo 7. januara 1943. godine. U okviru ove konferencije planirano je i otkrivanje Tesline biste u holu hotela, kao i tradicionalne gala dodele nagrada „U duhu Tesle“, koje će sestrinska organizacija iz SAD dodeliti za značajna ostvarenja u promociji Teslinog lika i dela.

NAGRAD ANIKOLA TESLA
Teslino priznanje

Prisutnima se preko skajpa obratio i predsednik i osnivač Tesline naučne fondacije iz SAD Nikola Lončar. Ispred Uprave za dijasporu i Srbe u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova prisutne je pozdravila Slavka Drašković.

Sednicom su predsedavali Milan Knežević, direktor TNF u Srbiji, Marina Švabić, izvršni direktor Fondacije iz SAD i Stevo Božanić, poverilac TNF u Srbiji.

TSF priznanje je takođe uručeno Miloju Popoviću – Kavaji, publicisti, novinaru i autor knjige „Drugi život Nikole Tesle“. Specijalno priznanje dobila je dr Slavka Drašković u vidu reljefa sa likom Đorđa Šagića, prvog Srbina koji je zvanično ušao u SAD 1814.

Prethodni tekstUGROŽENI DA PREDAJU ZAHTEV ZA BESPLATNI SET TOP BOKS
Sledeći tekstPREPORUČUJU JEDNOUMLJE?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime