ĐUKANOVIĆ: NI JEDAN CENT TEKUĆE POTROŠNJE NE SME BITI IZ ZADUŽENJA

0

Nijedan cent tekuće potrošnje u Crnoj Gori ne sme biti iz zaduženja, rekao je na današnjoj sednici Vlade crnogorski premijer Milo Đukanović.

„Ne smemo ni pomisliti na povećanje poreza, već moramo pažljivo razmišljati kako ih dodatno smanjivati. Moramo razmotriti sistematičnost poreskog sistema, otkloniti komplikacije u njegovoj primeni i smanjiti ovo opterećenje“, naveo je Đukanović.

Ministri finansija i pravde Radoje Žugić i Zoran Pažin saglasni su da je neophodno sankcionisati namerno neplaćanje doprinosa, a ujedno zaštiti one koji imaju objektivne poteškoće.

Žugić je istakao da je neophodno napraviti sve da sistem zdravstva u Crnoj Gori bude održiv i u interesu građana.

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović poručio je da je potrebno ojačati ulogu porodičnih lekara i lečenja na primarnom nivou, te smanjiti suvišno upućivanje kod specijalista.

Ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević ocenila je da je neophodna veća fleksibilnost i mobilnost na tržištu, te suzbijanje neprijavljenog rada i zloupotrebe socijalne zaštite.

Vlada Crne Gore razmatrala je na dvodnevnoj sednici u Kolašinu dokument „Reforme za konkurentnost-2020“ kojim je definisan primarni cilj ekonomskog razvoja Crne Gore – povećanje konkurentnosti ekonomije i predstavljen način na koji se to može postići.

Vlada je juče završila raspravu o reformama u oblasti razvoja preduzetništva, malih i srednjih preduzeća i investicija, tržišta rada, socijalne zaštite i penzijskog sistema, kao i sistema obrazovanja. Usaglašen je set mera za operacionalizaciju utvrđenih politika koje se tiču unapređenja konkurentnosti crnogorske ekonomije.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime