DS: SNS JUČE ZAPOSLILA 134 OSOBE U ELEKTROŠUMADIJI

0

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu danas je saopštio da je u Elektrošumadiji u Kragujevcu juče na određeno vreme zaposleno 134 čoveka, a glavni uslov je bio da su članovi Srpske napredne stranke (SNS).

Predsednik Gradskog odbora DS, Dušan Obradović, na konferenciji za novinare je rekao da je u grupi novozaposlenih i sestra guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, čiji je brat ranije zaposlen u istom preduzeću bez kvalifikacija i dva puta unapređivan.

Prema rečima Obradovića, u poslednje tri godine više od 1.000 članova SNS je dobilo posao u Kragujevcu, u svim službama i sektorima koji su u nadležnosti ministarstava ili lokalne samouprave.

On je dodao da se u Skupštini Kragujevca skoro svakodnevno zapošljavaju ljudi po konkursu, iako je oko 90 mladih ljudi, koji su bili obučeni i fakultetski obrazovani, ostalo bez posla jer im nije produžen ugovor uz obrazloženje da nema para.

Oni kojima nisu obnovljeni ugovori su, kako je rekao Obradović, zamenjeni „vozačima kabineta“ i sekretaricama, prema potrebama gradonačelnika i njegovih bliskih saradnika, a koji su članovi SNS.

“Način na koji Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu želi da smanji broj zaposlenih u javnom sektoru je sraman, samim tim što ne zna šta rade partije na vlasti, pre svega SNS, u gradovima kakav je Kragujevac“, rekao je Obradović.

DS smatra da ima viškova u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, ali da nije poznat kriterijum na osnovu koga se došlo do brojke koliko radnika treba da bude otpušteno.

Portparol Elektrošumadije, Bojan Radivojević, rekao je agenciji Beta da nisu tačni navodi demokrata u Kragujevcu o partijskom zapošljavanju u tom preduzeću.

„Produženi su ugovori za još šest meseci za 34 radnika koji su bili angažovani po ugovoru o povremenim i privremenim poslovima“, rekao je Radivojević.

On je odbacio navode da je u toj grupi i sestra Jorgovanke Tabaković.

Prema rečima Radivojevića, ugovori su produženi radnicima Regionalnog centra u Kragujevcu, koji pored tog grada pokriva i područje Požarevca i Smedereva.

http://rs.n1info.com/a78763/Vesti/DS-U-Elektrosumadiji-juce-zaposleno-134-coveka-clanova-SNS.html

Prethodni tekstMAJMUN ŽIKA SE HLADI SLADOLEDOM, MEDVEDI VODOM
Sledeći tekstMALOLETNICI SE U PUNOJ BRZINI ZAKUCALI U POLICIJU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime