DRŽAVNA LUTRIJA – „TEHNIČKA GREŠKA“

0

Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre Loto 7 od 39, u 59. kolu od 28. juna, došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.

Sporno izvlačenje

„Državna lutrija Srbije uverava igrače i širu javnost da osim pogrešno unetog broja, dakle greške operatera koja je na žalost moguća u toku živog izvlačenja, nije bilo nikakvih drugih radnji koje bi dovele u pitanje regularnost ovog izvlačenja, što su potvrdili članovi Komisije za izvlačenje brojeva koju čine dva predstavnika Državne lutrije Srbije i jedan Ministarstva finansija. Isti zaključak donela je i Komisija centralnog trezora nakon završetka izvlačenja“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Državne lutrije Srbije.
Lutrija je navela da izražava žaljenje zbog greške koja se desila u toku izvlačenja u 59. kolu i dodala da će, pored svih procedura za utvrđivanje regularnosti u toku izvlačenja i one neposredno posle njega, koje su već obavljene, ispitati okolnosti koje su dovele do nastale greške, odnosno previda koji se desio.

„Još jednom uveravamo sve zainteresovane strane da ova tehnička greška ni na koji način nije dovela u pitanje regularnost izvlačenja“, istakla je Državna lutrija Srbije.

Pojedini beogradski mediji objavili su sinoć da je izvlačenje igre Loto izazvalo veliku sumnju kod gledalaca da je namešteno, pošto je nakon naizgled regularnog izvlačenja prva tri broja (4, 33, 12), kao četvrti broj izvučena kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu najpre pojavio broj 21, pa zatim 27 kao peti broj.
Kad je na red došla i peta kuglica, iz bubnja je izvučena upravo kuglica sa brojem 21. Nakon toga su u jednom trenutku na ekranu bile sve same 27-ice, da bi onda nestala sva grafika sa ekrana, navode mediji.

Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime