Društvo za kulturu „Kablovi“ otvara 27. sezonu letnje scene

0

Društvo za kulturu „Kablovi“ po tradiciji i ovog leta sprema bogat kulturno – umetnički program. Dana 31.jula sa početkom u 20h biće otvorena 27. sezona letnje scene. Ovog leta jagodinskoj publici predstaviće se više KUD-ova iz zemlje i inostranstva, kao i pevača i muzičara. „Kablovi“ će još jednom pokazati istrajnost i kontinuitet u radu.

Društvo za kulturu „Kablovi“ već 70 godina radi na očuvanju kulturne baštine kroz pesmu, igru, muziku, likovnu i pozorišnu sekciju.
Iza njih je težak period, nakon smrti dugogodišnjeg predsednika Olivera Jovanovskog (prošlog avgusta). Uz pomoć svih članova društvo je završilo kalendarsku godinu Godišnjim koncertom, čime je i obeležilo 70 godina postojanja. Nakon toga došlo je do određenih promena u sastavu društva, ali još jednom uveravamo javnost da Kablovci postoje, rade i nastaviće da reprezentuju grad Jagodinu kroz kulturu širom Evrope. Umeđuvremenu izabrano je novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom mr Nebojšom Batalovićem, uz nesebičnu podršku Industrije Kablova, renovirane su prostorije društva i sve je spremno za nastavak rada.
Društvo za kulturu „Kablovi“ počinje sa upisom novih članova svih starosnih dobi, svih sekcija, i to od ponedeljka 24. jula, te Vas poziva da se pridružite!
Probe se održavaju u prostorijama Društva za kulturu Kablovi (zgrada A1) , 2 puta nedeljno (ponedeljkom i sredom) od 19:00 kada se i vrši upis zainteresovanih članova.
Budite deo društva koje je predstavljalo bogatu kulturu Srbije u više od 40 zemalja sveta!
 
 
Program za 27. sezonu letnje scene
DZK „KABLOVI“ Jagodina
 
31.jul
• Orkestar „Pravi ritam“ bend – Paraćin
 
07.avgust
• KUD „Manasije Comić“
 Gornje Kusce – opština Gnjilane;
• Pevačka grupa „Manasije Comić“;
• Škola folklora Šilovo
 
14.avgust
• KUD „Goce Delčev“ – Delčevo
 
21.avgust
• Folklorni ansambl „Sveti Nikola“ – Trstenik
 
28.avgust
• Mešoviti hor „Pevnica“ – Aleksinac
• DZK „Kablovi“

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime