DRAGAN PETROVIĆ DOBITNIK NAGRADE NA WEP WORLD ELITE PHOTOGRAPHER TAKMIČENJU

0

Dragan Petrović, rodom iz Jagodine, jedan je od najpoznatijih fotografa sa ovih prostora koji dugi niz godina živi i radi u Beogradu. On je na WEP World Elite Photographer konkursu, dobio prestižnu nagradu u velikoj i jakoj konkurenciji svetski poznatih imena.

„Bio sam učesnik Worksopa koji je vezan za wedding fotografiju, gde je Cristiano Ostinelli podelio svoja iskustva. Izmedju ostalog i jedan od nagradjenih je i on. Veoma sam srećan zbog toga. Radi se o prestižnom takmičenju fotografa širom sveta i to onih koji promovišu fotografe čiji radovi imaju umetničku, tehničku i emotivnu težinu“ kaže Petrović.

fotografija-dragan-p
pobednička fotografija

Ovo je prva nagrada koju je Dragan Petrović dobio i prvo veliko priznanje za rad.
„Nagrada vas motiviše da budete što bolji, da vidite da možete da se takmičite na globalnom nivou sa kolegama, da se bolje pozicionirate i na nekom drugom tržištu. To je veoma važno u našem radu. Najviše volim da fotografišem ljude, da kroz kompoziciju probam da uhvatim neke posebne momente, koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Digitalno doba pruža mogućnost svakom da se bavi fotografijom, mislim da se u današnje vreme mnogo vise fotografiše nego ranije. Naravno treba imati u vidu da je umetnost je u oku posmatrača“ kaže on.

fotografija-dragan

U Jagodinu dolazi kad god ima slobodnog vremena, a kaže da bi voleo da je to češće s obzirom da mu se porodica nalazi u ovom gradu.

„Fotografijom sma počeo da se bavim kao student i to je bila dodatna delatnost, čisto da se preživi. Danas od ovog posla živi ne samo moja porodica već i Foto Video Studio gde radi dosta ljudi. Napravili smo ozbiljnu firmu koja je konkurentna na bilo kom tržištu.
Najbitnija stvar za mlade fotografe je prelazak bavljenja fotografijom iz hobija u ono od čega treba da zaradjujete za život, ako se neko odluči da mu to bude profesija onda mora da prati tržište, da radi na sebi, da se usavršava. Usavršavanje i rad na sebi nikad ne prestaje. To je veoma važno da mladi fotografi znaju“.

dragan-petrovic-1
Pobednička fotografija je inače, fotografija iz arhive poslata iz čiste znatiželje.
„Cilj je da iz svakog budućeg posla probate da napravite jednu fotografiju koja može da bude na konkursu. To je u stvari borba sa samim sobom, da uvek budete sigurni da ste dobro uradili posao“ kaže Dragan.

Dragan Petrović je osnivač i vlasnik Foto Video Studia ( www.fotovideo.rs  za wedding i www.fvs.rs za korporativne stvari ).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime