DRAGAN MARKOVIĆ PALMA PREDLOŽIO FORMIRANJE UDRUŽENJA GRADONAČELNIKA GRČKE I SRBIJE 

0
Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji susreo se u Solunu sa gradonačelnikom grčkog grada Verie Kostantinosom Vorgiacidisom.
Marković je istakao da ima dobre odnose sa gradonačelnicima Soluna, Katerinija, Hrisopulija, Korinta i sada Verie, i da predlaže da se formira Udruženje gradonačelnika Grčke i Srbije, kako bi gradonačelnici sledili primer dobre saradnje dveju država Grčke i Srbije. Formiranjem udruženja gradonačelnika pojačali bi privrednu, kulturnu, sportsku saradnju dva bratska pravoslavna naroda.
„Zahvaljujem Grčkoj državi i premijeru Micotakisu što imaju čvrst stav da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i što podržava Srbiju na evropskom putu“ zaključio je Marković
Gradonačelnik Verie je rekao da podržava ideju Dragana Markovića Palme i da prihvata poziv da na proleće poseti Srbiju i Jagodinu, i da je siguran da će prijateljstvo dva grada doprineti razvoju ekonomske, kulturne, i sportske saradnje.
Pored Dragana Markovića Palme delegaciju su su činili i Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije i Marko Maljković direktor Doma učenika u Jagodini.
Prethodni tekstDeo Jagodine bez grejanja
Sledeći tekstPALMA POČASNI ČLAN GRČKO SRPSKE PRIVREDNE KOMORE U SOLUNU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime