DR SC.MED MAJA JEVĐEVIĆ OSUDILA PROMOCIJU VEŠTAČKIH MATERIJALA

0

Dr sc.med Maja Jevđević, ispred Centra zdravlja i lepote „Glamour“ apelovala je na one koji se dvoume između ubacivanja prirodnih i veštačkih materijala u lice, da se obavezno opredeljuju za prirodne materijale odnosno hijaluronsku kiselinu.

4„Hijaluronska kiselina ima veliku prednost u odnosu na biopolimer, silikon i ostale veštačke materijale. Hijaluronsku kiselinu mi već imamo u organizmu. Kod njega nema rizika migriranja iz jedne regije u drugu, što se primećuje kod polutrajnih i trajnih materijala. Nisu pacijenti dužni da sve znaju“ rekla je ona.

Dr sc.med Jevđević je osudila pojavu ličnosti iz javnog života koje na internetu propagiraju korišćenje trajnih i polutrajnih materijala.

„Ne mogu da ih imenujem, ali mogu kao lekar da kažem da duboko osuđujem komentare nestručnih lica koje se čak zalažu da se prednost da veštačkim materijalima. Za savete su zaduženi lekari, obrazovanje i iskustvo da bi neko mogao da priča o načinu injektiranja hijaluronskih filera. Moj savet je da pacijenti dobro informišu pre svega“.

Jevđević je naglasila da i među hijaluronskim filerima postoje oni dobri i loši i da to dosta zavisi od proizvođača, što kasnije utiče na cenu.JPG 2

„Zato kod nekog jedan kubik hijalurona košta 150 evra a kod nekog 250 i 300 evra. Dobar hijaluron traje oko godinu dana. Imam dosta pacijentkinja koje su nekada radile trajne filere, a koji su doveli do jedne asimetrije usana. Danas se u hirurgiji radi izbacivanje trajnih filera iz usana, pravi se rez i odstranjuje se filer, ali to pravi još veću asimetriju. Imala sam pacijentkinej sa takvim problemom i veoma je teško i posle odstranjivanja, napraviti dobre usne“.

Dr sc.med Maja Jevđević rekla je da se na svim svetskim kongresima na kojima učestvuje priča o hijaluronskoj kiselini kao materijalu br 1 za korekciju lica.

Centar zdravlja i lepote „Glamour“ nalazi se u Paraćinu a za sve informacije možete pozvati 035 56 55 57

Prethodni tekstNA PODRUČJU POMORAVSKOG OKRUGA ZAPLENJENO 25 KG NARKOTIKA
Sledeći tekstNOVI GOCIN RECEPT: POSNE PALAČINKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime