DOSTA JE BILO KRIVI I FACEBOOK ZA LOŠE REZULTATE

0

Poslanica Dosta je bilo Ana Stevanović istakla je na Tviteru da je zanimivo to što je Fejsbuk vratio, ili promenio njuzfid samo dan posle izbora u Beogradu.

“Najveći broj apstinenata je na Fejsbuku, a mesecima pre izbora do njih nisu stizali politički postovi ovim putem. I posle mi paranoični”, istakla je Stevanovićeva.

U prvi mah ona je rekla da je to „zanimljivost kojoj se može dati značenje ili ne mora“, ali je kasnije istakla da je to „prevelika slučajnost“.

“Vi biste nazvali slučajnošću, ja zanimljivošću. I to je sve. Niti se iznose tvrdnje niti povezanost nužno sa nama, niti išta slično”, napisala je ona u odgovoru jednom od tviteraša.

“Ponavljam, ovde sam iznela stvar koja mi je bila zanimljiva i ništa više od toga. Niti povezah s našim rezultatom niti išta više od toga. Dakle, neobičnu zanimljivost s interesantnom vremenskom podudarnošću. Najviše apstinenata je na Fejsbuku, a onakva izmena je onemogućavala da bilo koja politička objava ma koje stranke dođe do njih. I vraćeno sve na staro samo dan nakon izbora. Prevelika slučajnost je sve to”, dodala je ona.

Podsećamo, nakon lošeg rezultata na beogradskim izborima ostavku je podnelo celokupno predsedništvo Dosta je bilo.

Lista „Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ osvojila je 3,87 odsto glasova na lokalnim izborima u Beogradu, čime je ta lista ostala ispod cenzusa.

Inače, u prethodnih nekoliko meseci Facebook je eksperimentisao sa podelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica.

Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka, a Fejsbuk je pre nekoliko dana objavio da zvanično prekida eksperiment podele Home strane na News Feed i Explore Feed.

B92

Prethodni tekstBALŠA BOŽOVIĆ PODNEO OSTAVKU
Sledeći tekstGRUPA ,,VALENTINO“ U PARAĆINU I DESPOTOVCU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime