DOMAĆINSTVIMA STIGLI VISOKI RAČUNI ZA STRUJU, IZ EPS-A PORUČUJU – POTROŠNJA JE BILA VEĆA

2

Širom Srbije, sve je veći broj domaćinstava koja će uložiti žalbe na račun za struju jer kako smatraju, računi su znatno veći nego ranije.

Iz JP „Elektroprivreda Srbije“ potvrdili su je potrošnja struje sada veća i za više od 20 odsto nego u uobičajenim okolnostima, pogotovo ako se uporedi sa istim periodom prošle godine.

„Prosečna potrošnja električne energije u kategoriji domaćinstava za mart mesec je bila 386 kilovat-sata, što je za 20 više nego prošle godine“, rekli su za Blic iz ovog preduzeća i dodali da „podaci ukazuju na to da je smanjena potrošnja za grejanje, ali da je povećana u svim ostalim vidovima potrošnje u domaćinstvima“.

Osim toga, iz EPS-a kažu i da je pored uvećanja ukupne potrošnje u domaćinstvima, najveće povećanje u višoj, odnosno skupljoj tarifi.

Ostaje da se vidi da li će se trend povećane potrošnje električne energije nastaviti i sa dolaskom toplijeg vremena i postepenim skraćivanjem policijskog časa.

Prethodni tekstJAGODINSKA BIBLIOTEKA POČINJE SA RADOM U SREDU
Sledeći tekstRUDNICI RADE 24 SATA PO NALOGU VLADE, BEZ ODMORA U TRI SMENE

2 KOMENTARA

  1. treba sprovesti radikalne mere za ovakav teror!
    Šteta što smo narod koji ćuti–Ćutao 500 godina pod turcima ćutaće i kad nas naši jašu!!!!

  2. Tačno tako, dok mi ćutimo oni nas kradu, meni je lično stigao račun 1000 din. veći a prethodni mesec sam retko kad bio u stanu, ali…. račun veći za 1000 din.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime