DODIĆ: NOVI SELEKTOR – ODLIČNO REŠENJE

0

 

Trener FK Jagodina Mladen Dodić kaže da nismo mogli da dobijemo stručnijeg čoveka za mesto selektora! On ističe da svi treba da se uključe u pravljenje dobre atmosfere oko sprske reprezentacije

1a

 

Postavljanje novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Holanđanina Dika Advokata izazvalo je oprečna i podeljena mišljenja u srpskoj javnosti. Evo kako trener jagodinskog superligaša to komentariše:

,,Nismo mogli da izaberemo selektora sa sadržajnijim i boljim CV –jem odnosno radnom biografijom. Mislim da smo dobili odličnog stručnjaka i kako sam čuo, dobrog čoveka. Kada pogledamo njegovo iskustvo, iluzurno je dublje ulaziti u neke analize i diskusije što je bio slučaj pre izbora. Po meni, rešenje je DOBRO i svi treba da stanu iza tog rešenja! Selektoru mora da se pomogne da napravi dobru atmosferu u reprezentaciji i dobar ambijent oko nje. Pobednički ambijent! Svi moramo da učestvujemo u tome, kaže Dodić.

On je istakao da očekuje da start kvalifikacija protiv Jermenije i Albanije donese dobre rezultate i povuče sve ono pozitivnu energiju.

,,Očekujem prepun stadion protiv Albanije i veliku podršku, ali bez zvižduka, dodao je trener FK Jagodina.

KO JE ADVOKAT?

Dik Advokat ima 66 godina. Rođen je u Hagu. Igračku karijeru proveo je uglavnom u holandskim klubovima, ali se u svetu fudbala afirmisao kao trener. Vodio je Harlem, PSV iz Ajndhovena, škotski Rendžers, Borusiju iz Menhegladnaha, ruski Zenit, da bi opet seo na klupu PSV-a, potom i AZ Alkmara. Ima i zavidnu biografiju kada je reč o reprezentacijama. U dva navrata je bio asistent u holandskoj selekciji, potom je samostalno vodio „lale“ (takođe u dva navrata), a bio je i selektor reprezentacija Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Belgije i Rusije. Najviše uspeha imao je kao trener klubova. Sa PSV-om je bio prvak Holandije, isti uspeh imao je sa škotskim Rendžersom (dva puta) i ruskim Zenitom, sa kojim je osvojio i Kup UEFA i Superkup Evrope.

foto Nenad Đukić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime