DOBRA VIDLJIVOST I PROHODNOST PUTEVA

0
Neočekivano visoke temperature za ovo doba godine, više sunčanih intervala i dobra vidljivost, uslovljavaće dobru prohodnost puteva, ali zbog toga dolazi do otapanja snega, posebno u višim planinskim predelima, a samim tim i do vlažnih kolovoza, zbog čega se vozačima savetuje da budu oprezni, saopštio je jutros AMSS.

Nagli porast dnevnih temperatura predstavlja opasnost zbog mogućih odrona zemlje i kamena, koji su učestali baš kada dođe do ovakve promena vremena, a posebno treba biti oprezan noću kada je vidljivost ograničena.

Vozačima se savetuje da uspore vožnju kako bi na vreme reagovali i sigurno i bezbedno zaustavili vozilo i izbegli eventualnu opasnost.

Na odrone treba računati na putevima pored Ibra i Drine, mogući su u ovčarsko-kablarskoj klisuri, a vozite opreznije i na đerdapskoj magistrali, na putevima kroz stenske useke i klisure, kao i onim koji vode u planinske predele.

Putari vredno i intenzivno rade na čišćenju i popravljanju kritičnih deonica koje su se tokom ovih zimskih i ledenih dana oštetile, dok na pojedinim nastavljaju sa započetim radovima.

U periodu od 7 do 17 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1, u oba smera, izvodiće se radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na deonici od petlje Vodanj do petlje Dobanovci.

U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti naizmenično zatvarane krajnja leva preticajna saobraćajna traka i vozna saobraćajna traka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime