DEZINFEKCIJU ULAZA I ZGRADA TREBA DA ORGANIZUJU UPRAVNICI ZGRADA

1

Grad Jagodina ne organizuje dezinfekciju zgrada i ulaza već to treba da oragnizuju sami upravnici zgrada. Predlog je da se za dezinfekciju koristi varikina – 1l varikine na 100 l vode a za rukohvate razblaženi domestos. Neki upravnici su sa dezinfekcijom počeli pre nedelju dana dok je u prodaji još uvek bilo i drugih dezinfekcionih sredstava.

30 mL Varikine ili Domestosa pomešati u 1L vode. Prje korišćenja rastvor se mora dobro promešati. Ovo s emože koristiti za stubišta, rukohvate, liftove itd.

Pored ovih sredstava, kao dezinficijensi za uništavanje korona virusa deluju još i:

povidon-jod 10%

izopropanol

natrijum-hlorit (NaClO2)

formaldehid

Prethodni tekstSTOČNA PIJACA ĆE RADITI U SREDU
Sledeći tekstKON: VIRUSI OPSTAJU NA NISKIM TEMPERATURAMA

1 KOMENTAR

  1. Upravnik zdrade na ploci, i ulaza 2,4 i 6 je nedostupan. Ne javlja se na pozive, ne odgovara na pruke, kazu cak da je uzela i odmor da ne bi bila u celoj ovoj situaciji, tako da mi moramo sami da dezinfikujemo nase ulaze i pomazemo starim licima u ulazima, pa smo pokrenuli akciju, a potrazivanja za odrzavanje placamo redovno sto nije u redu, i nema smisla.. Mislim da u ovoj situaciji i opstem vandrednom stanju, ne postoje odmori i povlacenja, nego treba tu za sve ljude i korisnike koji redovno izmiruju svoje obaveze.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime