DEVOJAČKI BARBIE STAN – ŽIVOT U „ŠEĆERLEMI“

0

Ovoga puta rešili smo da vam prikažemo jedan drugačiji stan, moderan, devojački stan koji smo nazvali „Šećerlema“. Ovaj stan izgleda kao kućica za Barbike, kao da ste ušli u one lepe pink i lila kuće za lutke koje devojčice čuvaju i kada odrastu, pa poklone svojim ćerkama. Šećerlema se nalazi u širem centru Jagodine i to u zgradi koja je zaista, puna boja, od ljubičastih gilendera do zelenih zidova. Vlasnica „Šećerleme“ je Ivana Milošević.

1Njena vrata lako ćete prepoznati, bele mede čuvaju ovo malo roze kraljevstvo i niko ih ne dira. Zatekli smo Ivanu sa sestričinom Petrom i sestrićem Lukom. Oni su se lepo uklopili u ovu slatku „kućicu za lutke“…2Spavaća soba u pink boji, kao da je zaista soba u Kućici za lutke. Barbie dream room…

3 4 5„Spavaća soba je prostrana, preko celog zida je garderober gde još uvek uspevam da smestim garderobu, mada maštam o posebnoj sobi za odeću i obuću. U ovom stanu na žalost to ne mogu, jer nemam još jednu prostoriju. Kada sam kupovala stan, želela sam jedan sa dve manje sobe ali se prodao pre nego što sam ja uspela da ga ostavim za sebe. Kada su sestrina deca kod mene, kao što je slučaj sada, spavaju u mom krevetu i to obožavaju. Da, jako volim roze boju“ priča Ivana.

Ona je u dugom hodniku koji vodi ka spavaćoj sobi napravila kutak za sređivanje noktiju i manikir, što radi za sebe i drugarice. Ovo je i omiljeni Petrin kutak.

6 1034

 

Svaka devojčica uživala bi u ovom ambijentu. Vrata su tapacirana, a Ivana kaže da to mnogo pomaže da se ne čuju ni komšije ni lupanje vratima, kao ni bilo šta što se u hodniku dešava.

 

33

Uređenje ovog stana koji ima oko 50 kvadrata, koštalo je oko 12.000 evra. Ivana je puna hvale za nameštaj i uopšte uređenje u beloj boji.

„Bela je laka za održavanje. Meni su deca stalno tu, vrlo su živahni, nemirni, ne staju ali uvek sam za njima uspela sve da očistim. Kuhinja je od belog medijapana i laka je za održavanje. Šank je od bele eko kože, tapaciran, često ga mažu hranom ili sokovima ali vrlo se jednostavno čisti. Mislila sma da je kuhinja toliko mala da neću uspeti ništa da spakujem, međutim kada su majstori postavili kuhinju koja je puna pregrada, videla sam da imam i višak prostora“.

31Kuhinja je u svega par kvadrata ali pokazuje da je najvažnije dobro iskoristiti prostor. Materijal je medijapan.

1617Pošto nije bilo mesta za trpezariju, Ivana i njeni prijatelji koriste šank kao sto za ručavanje. Ona kaže da je šank dovoljno prostran i da šestoro ljudi mogu da ručaju za njim.

„Stolice su stabilne, meni je bilo važno da dobijem visoku stolicu koja ne može tek tako da padne. Sve je rađeno po meri. Mislim da mi trpezarijski sto uopšte ne nedostaje, a ja stalno nešto kuvam i spremam. Moji gosti obožavaju ovaj šank“ kaže ona.

U dnevnom boravku je garnitura koja ima „odmorišta“ za noge a koja su vrlo korisna.

„Kad dođem s posla odmaram na taj način. Svi ti dodaci su upotrebni. Takođe, fotelja se ljulja i to obožavaju ne samo deca, nego i ja“.

30Deo garniture „odmorište“ za noge je prema Ivaninim rečima veoma koristan…

18Terasa je takođe divna za odmor, a ugradnja roletni prema rečima vlasnice stana, mnogo znači posebno u toplim letima kakvo je za nama.

„U zgradi je grejanje na gas, veoma sam zadovoljna jer mesečno u zimskom periodu ne potrošim više od 5.000 dinara. Tapacirana vrata bih svakom preporučila jer su odlični čuvar toplote i brana od hladnog vazduha. Roletne na terasi takođe mnogo znače u zimskom periodu. Mislim da sve to utiče na moje prihvatljive račune za gas“.

20Na terasi je pletena garnitura koju je izradio pletar iz jednog rekovačkog sela.

„Ja sam pobornik toga da ne mora sve da se kupuje u velikim marketima i salonima. Ja sam pronašla pletara u okolini Rekovca, fantastičnog majstora za pruće koji je za mene napravio veoma simpatičnu garnituru i „jaje“ za odmaranje. Petra obožava tu da sedi, ali i ja, kada vreme nije mnogo toplo, sednem, čitam, odmaram. Prezadovoljna sam ovom garniturom“ kaže Ivana.

23Ivana ima i lep pogled s terase, i na okolinu i na njen Pežo kabriolet koji drema ispod terase.

22 24Ostavljamo Ivanu sa Petrom i Luletom da uživaju u stanu koji kao da je deo neke bajke. Tu je i papagaj koji ne uživa baš u svemu što Luka smišlja, ali trpi. Uskoro planiraju i kupovinu maltezera pa će ovaj stan dobiti i svoju belu kucu, baš kao u pričama o princezama.

1427Ukusi su različiti ali moram priznati da me je jedan dan sa Ivanom u Šećerlemi vratio u detinjstvo. Setila sam se da nikada nisam imala dovoljno veliku Kućicu za lutke i rešila da je napravim, zašto da ne…čovek treba da sačuva dete u sebi.

tekst i foto Anita Mitrović

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime