Demokratska stranka u Jagodini targetira i vređa novinare

0
Portal Infocentrala najoštrije osuđuje ponašanje čelnika Demokratske stranke u Jagodini koji tagretiraju medije i novinare. Čelnici ove stranke iznose niz laži zbog čega će Infocentrala podneti tužbe protiv onih koji to rade.
„Povodom saopštenja Demokratske stranke u Jagodini u kome se novinarka Infocentrale, portala koji je objavio saopštenje Kluba novinara Pomoravlja kao i bilo koje drugo saopštenje medijskih organizacija, targetira i vređa, saopštavamo da ćemo protiv ove političke organizacije podneti tužbe. U saopštenju koje je na mejl Infocentrale poslao Klub novinara Pomoravlja nije bilo nijednog imena, a mi smo ga preneli onako kako su kolege napisale što je i naša zakonska obaveza.
I to je bio dovoljan razlog da lokalni političari iz Demokratske stranke krenu u napad na medije. Inače, ovo saopštenje objavili su SVI mediji u Jagodini.
Infocentrala je jedini portal u Pomoravlju koji uporno iz nedelje u nedelju izveštava o protestima „Srbija protiv nasilja“ i prati rad opozicije u Srbiji, pa i lidera Demokratske stranke. Podsećamo i da je Infocentrala u nekoliko navrata izveštavala o radu Demokratske stranke u Jagodini, kao i objavila intervju s Petrom Jovanovićem, a prenosila i obraćanje predstavnika DS iz Beograda. Uprkos tome redovno smo meta napada Demokratske stranke u Jagodini. Takođe, napominjemo da Infocentrala nema obavezu da izveštava o drugim temama osim o kulturi za šta je projektom za sufinansiranje medija Grada Jagodina opredeljeno 200.000 dinara u ovoj godini a isplata se obično vrši na samom kraju godine. Uprkos tome, Infocentrala izveštava o svim događajima u Jagodini iako nema tu obavezu kao privatni portal i informiše gradjane Pomoravskog okruga o svemu što se dešava ne samo u Jagodini već i u Srbiji a sve u cilju interesa javnosti. Verujemo da Demokratska stranka tj. njena centrala u Beogradu ne zna kakvu štetu joj nanose lokalni „lideri“ targetirajući medije, dok napadaju novinare i objavljuju laži zbog čega ćemo pravdu potražiti na sudu. Verujemo da predsednik DS Zoran Lutovac ne zna kako se ponašaju predstavnici DS u unutrašnjosti jer ako zna, o kakvoj borbi protiv nasilja se onda radi?“ navodi u saopštenju Infocentrala portal.
 
 
Prethodni tekstKod Komšije AKCIJA do 18. juna, rasveta na SNIŽENJU
Sledeći tekstKLUB NOVINARA POMORAVLJA: NEZABELEŽEN NAPAD DEMOKRATA NA NOVINARE I MEDIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime