„DELPHI“ PONOVO U PARAĆINU

0

Predstavnici kompanije „Delphi“ ponovo su obišli industrijsku zonu u Paraćinu i razgovarali sa predsednikom ove opštine, Sašom Paunovićem. Ukoliko ova investicija bude realizovana, u Paraćinu će biti otvoreno 1.500 radnih mesta.

Mada „Delphi“ još nije doneo konačnu odluku u kom gradu u Srbiji će biti njihova druga fabrika, podatak da su već deveti put u Paraćinu, govori da su im namere ozbiljne.

Paunović kaže da veliki investitor razmatra još jednu lokaciju u blizini Novog Sada koja ispunjava njihove uslove po pitanju blizine dobavljača i kupaca i postojeće fabrike u Novom Sadu.

– Kad je u pitanju lokacija, Paraćin nije u prednosti, ali jeste što se tiče mogućnosti da sagradi objekat po zahtevima kompanije „Delphi“ jer mi nemamo praktično nikakva budžetska dugovanja, nikakve veće kredite. Da li ćemo biti izabrani, videćemo – kazao je Paunović.

Opština je ranije prihvatila da gradi halu površine od 22.000 do 24.000 kvadrata koju bi iznajmljivala Amerikancima, pa je bilo reči o vrednosti gradnje hale i o mogućoj ceni iznajmljivanja. Očekuje se da „Delphi“ uskoro donese konačnu odluku, a ako izabere Paraćin, biće to prva velika grinfild investicija od ogromnog značaja za ovdašnju privredu.

„Delphi“ je globalni lider i jedna od najvećih svetskih kompanija među dobavljačima automobilske industrije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime