DANAS SE BIRA PREDSEDNIK ODBORA ZA KONTROLU SLUŽBI BEZBEDNOSTI

0

Konstitutivna sednica skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, jednog od najvažnijih odbora u parlamentu, biće održana danas.

Sednica, na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsednik i zamenik predsednika tog odbora, trebalo je da bude održana u subotu, 2. jula, ali je odložena.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti, između ostalog, nadzire ustavnost i zakonitost rada službi bezbednosti, usklađenost njihovog rada sa strategijom nacionalne bezbednosti i odbrane, razmatra i usvaja izveštaje o radu službi bezbednosti.

Prema Poslovniku o radu parlamenta, taj odbor utvrđuje činjenice o utvrđenim nezakonitostima ili nepravilnostima u radu službi bezbednosti i njihovih pripadnika i o tome donosi zaključke, te izveštava skupštinu o svojim zaključcima i predlozima.

Mediji su ranije pisali da je na predsedničkom mestu viđen naprednjak Igor Bečić, a o tome ko može da bude član Odbora za kontrolu službi bezbednosti vođena je oštra polemika i tokom nedavne sednica parlamenta.

Lider SRS Vojislav Šešelj, koji je takođe član Odbora, tada je negodovao zbog izbora Bečića za člana, zbog, kako je rekao, afera koje se vezuju za njegovo ime.

Na to je odgovorio šef naprednjaka u parlamentu Aleksandar Martinović, koji je postavio pitanje Šešeljevog kredibiliteta za članstvo u tom odboru, budući da je, tvrdi, lider radikala nekada bio saradnik službi bezbednosti.

Martinović je tada, u prilog tvrdnji, pokazao dokument za koji je rekao da je Šešeljeva članska karta u Udbi.

Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti zakazana je za 11 sati.

Blic.rs

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime