Dačić: Sve manje prostora za diplomatiju u Rusko-Ukrajinskoj krizi

0

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić govoreći o krizi u Ukrajini istakao je da ima dovoljno prostora za diplomatiju, ali da je diplomatije sve manje, naročito ako dođe do ofanzive ukrajinskih snaga.

„Sa analitičke strane posmatrano, prostora za diplomatiju je sve manje. Sa druge strane, sa pozicije državnika Srbije, moram da kažem da smo svi veoma zabrinuti zbog ove situacije. Svesni smo da imamo probleme u vezi sa teritorijalnim integritetom, te da će se na nas vršiti pritisak da se opredelimo prema nekim merama koje se budu preduzimale. Ne znamo šta će se jos desiti, ali ukoliko dodje do zaoštravanja sankcija, moguće da će se preduzeti određene vojne mere, da će doći do izjašnjavanja pojedinih zemalja u regionu…Ono što je važno jeste da Srbija gleda svoje interese, kao i da ne naruši prijateljske odnose sa Rusijom“, ocenio je Dačić gostujući u emisiji Ćirilica na Happy TV.

On je dodao da, bez obzira na pritiske, srpski narod nikad neće stati na stranu onog ko je neprijatelj ruskom narodu.

„Lako je započeti ratove na tuđim teritorijama, zato ja apelujem na Ruse i Ukrajince da nađu zajednički jezik i da ne dozvole da neko profitira od njihovog sukoba“, ocenio je Dačić i dodao da Srbija svakako neće krvaviti ruke u bratoubilackom ratu.

Prethodni tekstTraže da se građanima RS koji se nalaze u inostranstvu omogući glasanje putem pošte ili online
Sledeći tekstUkraden deo skulpture

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime