U čast Gorana Ostojića

0

Danas je u Osnovnoj školi održana svečanost, povodom proslave 50 godina postojanja škole, a koji su obeležili pripadnici 63. padobranske brigade i pripadnici specijalnih jedinica. Direktorka škole, Mirjana Srećković, objašnjava da je ovaj dan izabran za svečanost zato što je upravo 21. maja Goran Ostojić napravio svoj prvi skok padobranom.

„Izuzetno sam srećna što smo uspeli uz pomoć 63. padobranske brigade, Lokalne samouprave, Jagodinskog sportskog saveza, Crvenog krsta, Vatrogasne službe, da organizujemo ovako predivnu manigestaciju, jer mi pokazujemo šta sve znao u umestnosti i znanju, ali sport je ono bez čega nijeda ličnost, nijedno dete ne može da se razvije.“

Program je počeo skokom pripadnika 63. padobranske brigade, koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili svi prisutni.

Moj Milovan Milić objasnio da su skokove koje smo imali prilike da vidimo izveli iskusni padobranci koji za sobom imaju preko hiljadu skokova.

„Koriste se parafoil padobrani koji omogućavaju precizno sletanje na cilj. Inače mi u našoj brigadi koristimo više vrsta padobrana, tako da možemo da izvodimo klasične desente i specijalne desente, da ubacujemo grupe u neprijateljevim dubinama i na većim odstojanjima.“

Pripadnici specijalne jedinice demonstrirali su vežbe iz samoodbrane. Nakon toga ih je okružila gomila dece koja je želela da se fotografiše sa njima.

Vatrogasna jedinica prikazala je kako izgleda njihov odlazak na teren i gašenje požara. Takođe su pokazali i na koje načine možemo ugasiti požar, ali i skrenuli pažnju na načine gašenja požara koje često primenjujemo, a ne bi trebalo, kao što je gašenje zapaljenog tiganja vodom. Učenici petog razreda učestvovali su u jednoj igri i usput probali pp aparate.

Članovi Crvenog krsta pokazali su deci šta mogu da urade ukoliko se povrede i uputili ih u neke osnove za pružanje prve pomoći sebi ili drugima.

Prisutna su se predstavili i sportski klubovi Jagodinskog sportskog saveza, ali i prijateljski klubovi iz drugih gradova. Deca su videla demonstracije borilačkih veština – karate, aikido, džudo, kao i krosfit treninga. Takođe su se predstavili i mladi izviđači, pokazali svoje načine komunikacije zastavicama na daljinu, a ulogorili su se u dvorištu škole.

Program je završen rok koncertom grupe nastavnika škole. Pored nastavnika, u bendu je i bratanac Gorana Ostajića. Uglavnom su deca ta koja spremaju priredbe, pa su ovoga puta nastavnici želeli da urade nešto za njih i tada se rodila ideja za ovaj koncert.

„Osim što će biti zabavno, ovaj koncert se može posmatrati i kao jedno predavanje, jer je repertoar sačinjen od ex-yu rok pesama, koje imaju pravu vrednost koja je u današnjoj muzici retka.“, rekla nam je jedna nastavnica.

Ljubi Ostojiću, starijem bratu Gorana Ostojića, posebna je čast što se na ovaj način neguje sećanje na njegovog brata.

„21 godinu na ovaj dan raznim manifestacijama odajemo počast Goranu kroz razne manifesracije i sportska takmičenja, u kojima učestvuju mnogobrojni mladi ljudi. Kroz ovu manifestaciju oni stiču oaećaj pripadnosti, uče da cene prave vrednosti i uče se ljubavi prema svojoj domovini.“

 

T.P.

 

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime