ČUVENI LEKAR PROF DR.BRACA TRIFUNOVIĆ SMENJEN, POTPISNIK JE APELA

0

Prof. dr Bratislav Trifunović, načelnik Odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije, smenjen je s mesta načelnika, saznaje Nova.rs. Trifunović je jedan od potpisnika apela Ujedinjeni protiv kovida.

I sam Trifunović je, kao i članovi njegove porodice, u jednom trenutku bio zaražen koronavirusom.

Doktor Trifunović je pre dve godine predvodio tim lekara koji je pacijentkinji, staroj oko 50 godina, uklonio maligni tumor koji je zahvatio cela leđa i bio je težak preko 20 kilograma.

Apel Ujedinjeni protiv kovida, koji je pokrenut u julu i koji je potpisalo oko tri hiljade lekara, upućen je Vladi Srbije sa zahtevom da se preispita način vođenja borbe protiv epidemije koronavirusa i smeni Krizni štab zbog niza pogrešnih odluka.

Ovo nisu prve smene u ovoj medicinskoj ustanovi zbog pomenutog apela.

U septembru su načelnici dve klinike i jednog instituta smenjeni sa svojih funkcija. U pitanju su načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Lidija Kandolf Sekulović. Onni su takođe potpisnici apela Ujedinjeni protiv kovida.

Nova.rs

 

Prethodni tekstPALMA: MORAMO DA RADIMO I NOSIMO TAJ VIRUS KAO DA JE OBIČAN GRIP
Sledeći tekstEPIDEMIJA KAO RAZLOG ILI OPRAVDANJE ZA OGRANIČAVANJE PRAVA OPOZICIJE?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime