CRH U POTPUNOSTI PREUZELA HOLCIM

0

CRH, globalna kompanija za građevinske materijale, danas je objavila da je dovršen proces preuzimanja Holcim Srbije i cementare Novi Popovac. Ova transakcija je deo globalnog dogovora na osnovu kojeg je CRH kupio određenu imovinu Lafarža i Holcima u ukupnoj vrednosti od EUR 6,5 milijardi.

Današnji dan označava veliku prekretnicu za Holcim Srbiju i cementaru Novi Popovac, koji se pridružuju CRH Grupi, kao deo najveće ikada preduzete transakcije.

Odluka CRH-a da kupi ove kompanije demonstrira poverenje u njihov snažan učinak i performansu u regionu. Sada kao deo CRH-a, one će imati pristup globalnoj kompanijskoj ekspertizi, najboljim praksama, inovacijama i veštinama čitave CRH Grupe.

Albert Manifold, izvršni direktor CRH, rekao je:

”Danas izražavamo toplu dobrodošlicu za 15.000 novih kolega koji se pridružuje CRH-u. Njihova stručnost i talenat u kombinaciji sa snagom trenutno zaposlenih, omogućavaju CRH-u da bude korak bliže svom cilju, a to je da postane vodeća svetska kompanija u industriji građevinskih materijala. Kompanije koje sada preuzimamo, a koje se odlično geografski uklapaju u postojeće operacije CRH-a, imaju snažnu performnsu u svojim oblastima rada. Integracija ove visokokvalitetne imovine, preuzete na osnovu procenjene atraktivne vrednosti i u pravo vreme, osnažiće naše prisustvo na mnogobrojnim ključnim tržištima i obezbediće nam nove platforme za strateški rast. To će nam dodatno poboljšati efikasnost, ubrzati proces inovacija i čak obezbediti bolju uslugu i našim kupcima”.

Na globalnom nivou, transakcija će udvostručiti kapacitete proizvodnje cementa CRH-a i proširiti portfolio u agregatima i gotovim betonima. Kao rezultat, CRH postaje treća po veličini kompanija na svetu u industriji građevinskih materijala i druga u agregatima.

Ovo preuzimanje predstavlja deo globalne transakcije koja uključuje i:
• najvećeg proizvođača cementa u centralnoj Kanadi; što se odlično uklapa sa postojećim poslovanjem US Materials i što će osnažiti CRH poziciju u ovom ključnom severnoameričkom regionu
• najznačajnije operacije u cementu i agregatima na tri najveća tržišta Zapadne Evrope; u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj
• vodeće proizvođače cementa i agregata u razvojnom regionu Centralne i Istočne Evrope (CEE); na taj način se stvara snažan regionalni klaster i CRH postaje broj jedan kompanija u industriji težih građevinskih materijala u regionu CEE (Centralne i Istočne Evrope)
• i ulazne pozicije u dva regiona u ekonomskom razvoju; u Brazilu i na Filipinima (proces završetka transakcije je u toku)

CRH će integrisati novopreuzetu imovinu na 685 lokacija i u 11 zemalja, a ovaj proces će biti direktno nadgledan od strane izvršnog direktora i višeg operativnog tima. Broj zaposlenih u CRH-u će se povećati za 15.000, tako da će ukupan broj biti 91.000 zaposlenih.
Akcionari CRH-a su odobrili ovu transakciju u martu 2015, a odobrenje Evropske komisije je dobijeno u aprilu 2015. godine.

 

O CRH-u
CRH (LSE: CRH, ISEQ: CRG, NYSE: CRH) vodeća je internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 91.000 ljudi na blizu 4.000 operativnih lokacija u 37 zemalja širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od EUR 22 milijarde (juli 2015), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i treća na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. CRH je posvećen unapređenju u izgradnji okruženja kroz isporuku vrhunskih materijala i proizvoda za izgradnju i održavanje infrastrukture, stambenih i komercijalnih projekata. CRH se nalazi se na listi „Fortune 500”, i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20 sa American Depositary Shares kotiranim na NYSE. Za više informacija posetite sajt www.crh.com

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime