CELA ŠKOLA NA EKSKURZIJI VOZOM U JAGODINU

0

Skoro svi učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Malče kod Niša danas su u Jagodini na ekskurziji. Za njih to je izuzetan događaj, ne samo zato što na ekskurzije ne idu često, već i zbog toga što su u Jagodinu otputovali vozom.

Od čitave škole sa stotinak đaka, tek nekoliko njih već je putovalo vozom. Za ostale, ovo je bio poseban doživljaj.

„Radim tridesetak godina u školi i ovo je prva eksurzija na koju se ide vozom“, kaže nastavnica Jagoda Vučković. „I lepo je da vide ono što smo mi kao deca redovno koristrili.“

U Jagodinu, do Muzeja voštanih figura, akva-parka i Zoološkog vrta, pošla je čitava škola – svi učenici od 1. do 8. razreda iz matične škole u Malči i četiri isturena odeljenja.

„Nismo organizovali nikakvu drugu ekskurziju dvodnevnu ili trodnevnu za osmake, jer je ova sredina malo siromašnija“, ističe Snežana Cekić, direktorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči. „Ovo je bilo povoljno – 700 dinara ručak, prevoz, obilazak.“

Ujedno, obeležen je i Dan škole. Umesto uobičajene priredbe i zakuske, nešto što će učenicima ostati u sećanju. Za tu priliku, novi voz i iskusni mašinovođa.

„Potrudili smo se da prvi utisak na decu ostavimo sa novim Štadler garniturama koje su klimatizovane, opremljene video-nadzorom i nadamo se da ćemo kod dece razviti ljubav prema železnicama“, rekla je Vesna Cvetković, iz „Srbija voza“.

Putovanja i druženje već vole. A sudeći po raspoloženju, novo iskustvo premašilo je njihova očekivanja.

rts.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime