ČAROBNI CEGERI

0

Jedan ceger ili torba, stara ili nova
Makaze
Četkica sintetickih dlačica
Olovka ili flomaster
Odabrana salveta
Lepak za dekupaž na tkanini
Parče najlona, i
Predmet ravnih ivica (poput kreditne kartice) za istiskivanje mehurića sa površine
Za svaki kvalitetan posao potrebna je dobra priprema. Važno je da torbu na kojoj ćemo raditi postavimo na neku veću ravnu površinu za rad. To može biti radni sto. Kako bi torba bila savršeno ravna, možete je prepeglati.

Stavite neko parče kartona, šperploče ili najlona u torbu. Time štitite zadnju stranu od eventualnog farbanja ili lepljenja.
Postavite sve, izavnajte i možete krenuti sa radom. Izaberite salvetu koja će u deupaž tehnici krasiti vašu torbu ili ceger.
Salvetu koju ste izabrali ili samo motiv sa nje, izrežite pažljivo makazama. Tako odabrani motiv iscrtatajte po torbi, na mestu gde želite da ga zalepite ili kao u mom slučaju, samo odredite graničnike, jer je moj oblik kvadratnog oblika. (što možete videti na fotografiji.
Kada se radi dekupaž na tkanini, mora da se koristi i specijalni lepak. Nema nikakvih zamena, kao kada se radi na nekim drugim materijalima kao što su drvo, karton itd. Mi koristimo Decoart Textil Malmedium koji može da se kupi u hobby radnjama i bolje snabdevenim knjižarama. Ako ih nema u vašem gradu, možete ih naručiti preko interneta.
Uzmete neku činiju, ili za jednokratnu upotrebu ili kao ja obložite bilo koju sa malo aluminijumske folije. Kada završite sa poslom, foliju bacite.
Tamo gde ste iscrtali olovkom po torbi, tamo i premažite lepkom. Potom sačekajte da vam se lepak prosuši. Sve je spremno kada vam se prst lepi za tekstil ali da lepak više nije vlažan.
Željeni motiv salvete spremiti za lepljenje, tako što odvojite samo prvi štampani sloj. Ona druga dva bela sačuvajte. Trebaće vam malo kasnije.
Ako ste spremili salvetu pažljivo je spustite na deo torbe premazan lepkom. Proverite, pomerite, podesite. Tek kada budete sigurni da je na pravom mestu, pritisnite polako prstima, najbolje od centralnog dela ka spoljašnjem.
Uzmite parče najlona, stavite preko motiva, pa tvrdim ravnim predmetom, predjite preko istog od centralnog ka spoljašnjem delu i tako probajte da izbacite mehurice koji su vam se napravili. Ovo možete da radite i sa onim belim delom salvete, koji ste odvojili od štampanog dela.
Sačekajte da se lepak potpuno osuši. Uzmite parče papira za pečenje, stavite preko motiva i predjite peglom preko da bi fiksirali salvetu lepkom. Ako imate peglu na paru, ugasite paru. Potrebna nam je samo toplota, ne i vlažnost.
Kada vam se ohladi tkanina ohladi, pradjite još jednom lepkom preko nje. Kada bude suvo, opet fiksirajte peglom.
Uradii smo za vas nekoliko različitih slatkih torbi i cegera za svakodnevnu upotrebu. Motivi, oblici i boje su samo stvar vaše mašte i kreativnosti. Uvek na to možete dodati neku mašnu, cvet, perlicu ili štagod drugo. Cegeri traju decenijama i nikada ne izlaze iz mode. Ovakve torbe i cegere možete nositi uz najrazličitiju garderobu i stilove. Budite kreativni, maštoviti i obogatite svoju kolekciju!
vaša HandbyMiona

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime