Carinici sprečili krijumčarenje gotovo pola kilograma teškog zlatnog nakita, vrednog 1,7 milion dinara

1

Carinici su u saradnji sa policijom 25. avgusta 2023. godine tokom dubinske kontrole u blizini prelaza Gradina sprečili krijumčarenje gotovo pola kilograma teškog zlatnog nakita, vrednog bezmalo 1,7 milon dinara.
Poznato je da carinska služba pored stalnog prisustva na graničnim prelazima, kontrole sprovodi i u dubini teritorije, pa tako krijumčari koji su prošli granični prelaz ne mogu biti sigurni da su uspeli u svojoj nameri.

Upravo se takav slučaj dogodio u blizini isključenja za Dimitrovgrad, kada je specijalizovana ekipa za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina zaustavila kombi stranih registarskih oznaka nakon što je već prošao granični prelaz.
Kombijem je iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo sedmoro putnika, četvoro odraslih i troje dece, koji su na pitanje carinika da li su nešto prijavili carinskim organima na ulasku u Republiku Srbiju odgovorili da nisu jer ne nose ništa sem ličnih stvari.

Međutim, kontrolom sprovedenom na licu mesta, iza vozačevog sedišta je pronađen crni ranac na čijem se dnu nalazila crvena kutija puna zlatnog nakita.
Reč je o dve masivne zlatne ogrlice, devet narukvica, četiri prstena, jednim minđušama i jednom privesku, ukupne težine 464 grama, koje vozač kombija nije prijavio prilikom prelaska granice.

Podsećamo da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Izvor Carina.rs

Prethodni tekstNovi predmet u školama – Vrline i vrednosti kao životni kompas
Sledeći tekst„Bunt – Prava Srbija“ otvorila kancelariju u Nišu

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime